A tésztalapokhoz:
8 tojás
16 dkg cukor
8 evőkanál víz
20 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
3-4 evőkanál kakaópor
A vaníliás pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A csokoládés pudinghoz:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A tetejére:
4,5 dl Hulala habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
1 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével és 8 evőkanál vízzel. A fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A sárgájához keverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan a fehérjehabot is beleforgatjuk. A masszát elfelezzük. A felét egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű (20 × 30 cm) tepsibe öntjük, elegyengetjük, és 170°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd azt is ugyanúgy megsütjük.
A pudingokat a csomagoláson levő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a vaníliás pudingot (mehet rá azonnal forrón), és szépen elsimítjuk. Erre jön a világos lap, majd a csokoládés puding. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A habhoz a tejszínt a vaníliás cukrokkal keményre felverjük, a sütemény tetejére kenjük. A díszítéshez a cukrot a kakaóporral és 1-2 evőkanál vízzel addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik. Ezt csorgatjuk a sütemény tetejére, majd hűtőbe tesszük. Tetszőlegesen szeletelve kínáljuk.
Én 1 csomag tejszínízű habporból készítettem a tetejére a habot, és pont elég lett. Bár rumot nem ír az eredeti recept, én mégis meglocsoltam a kakaós lapot egy kicsit, mielőtt összeállítottam a sütit. Ha igazán szép díszítést szeretnénk, talán érdemesebb a mázzal a szeletelés után megcsorgatni a kockákat külön-külön.
Forrás: http://webcukraszda.hu/somloi-szelet/
A fagyasztott epret és banánt hagyjuk kissé kiengedni, ezután a gyümölcslével összeturmixoljuk. Poharakba töltjük friss eperrel díszítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk.(Nem tévedés, cukor nem kell bele.) A hűtőbe rakjuk, a sütőt 175 fokra előmelegítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn mindig egy kis bögrében készítem és egy teáskanállal keverészek! Csomósodás ellen a forró víz egy kevés részében keverjétek el a tojásfehérje (habcsók) port, majd rakjátok hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához ---A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral fehéredésig ,lassan bele keverünk 5 kanál vizet és a többi hozzá valókat utoljára pedig a -a tojások fehérjét felverjük a...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes