6 evőkanál liszt
Fél csomag sütőpor
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
6 tojás
10 dkg margarin
A krémhez:
1 csomag vaníliás puding
50 dkg gesztenyemassza
20 dkg porcukor
3 dl tej
15 dkg margarin
Rum, ízlés szerint
A tetejére:
Kb. 2 dl felvert habtejszín
Gépi habverővel habosra keverjük a tojássárgáját cukorral. Belecsurgatjuk az olvasztott, de nem meleg margarint. Tovább keverjük 1-2 percig. Összekeverjük a lisztet sütőporral és kakaóval. Az előzőekre szitáljuk az egyharmadát, de még nem keverjük el. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Rákanalazzuk az egyharmadát a masszára. Óvatosan összeforgatjuk. Ugyanígy, két részletben hozzáadjuk a többi kakaós lisztet és a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt, körülbelül 31×24 centis tepsibe simítjuk a piskótát. Előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt megsütjük. Sűrűre főzzük a pudingport tejben 10 dkg porcukorral. Hagyjuk kihűlni. Habosra keverjük a puha margarint gépi habverővel, a maradék porcukorral. Kisebb adagokban hozzáadjuk a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot, végül simára keverjük. Rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük a krémet. A tetejére tesszük a felvert tejszínhabot, ízlés szerint kakaóporral, fahéjjal vagy csokireszelékkel díszíthetjük.
1 kg darált keksz, teszek bele 2-3 evőkanál kakaót, és kéz meleg tejjel keverem össze. A kész masszához kb. 15-20 dkg olvasztott vajat teszek, és azt is összedolgozom. Ha nem elég...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a vajat és a következő 5 hozzávalót. Belekeverjük a lisztet és a diót. 2. Egy 40 cm x 25 cm-es sütőtálba beleöntjük a masszát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig, amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe (25*35 cm ) ön...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1.Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát. 25 g porcukor, 250 g búzaliszt (BL55),...
Elkészítési idő: 120perc Nehézség: Közepes