Tésztához:
20 db háztartási keksz (alaposan összetörve)
90 g olvasztott vaj
1 evőkanál Nutella
Sajttortás töltelékhez:
500 g lágy, szobahőmérsékletű krémsajt
60 g szitált porcukor
1 üveg Nutella
90 g apróra vágott mandula (esetleg kesudió)
A tészta minden összetevőjét összekeverjük egy tálban és addig mixeljük, amíg össze nem áll egy kicsit a massza. Egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk a tésztát. Amíg a tölteléket elkészítjük, tegyük hűtőbe.
A tölteléket a következő módon készítjük el:
A lágy krémsajtot és a porcukrot simára keverjük. A maradék Nutellát hozzátesszük, és addig mixeljük, amíg egyenletesen elkeveredett minden, tehát amíg már nincsenek a masszában fehér csíkok.
A Nutellás keveréket óvatosan a tésztára kanalazzuk. Elegyengetjük a tetejét. Rászórjuk a mandula darabkákat, hogy teljesen befedje. Tálalás előtt legalább 4 órán keresztül hűtőben tároljuk. (Legjobb, ha egész éjszaka hűtjük.)
A legjobb eredmény elérése érdekében közvetlenül a hűtőből kivéve tálaljuk. Jó étvágyat! :-)
1. A hozzávalókat összekeverjük, mehet bele minden egyszerre, a kiolvasztott gesztenyemasszát én egyszerűen kézzel belemorzsoltam, nagyobb darabokban. Ha szeretnénk, hogy még könny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját, a csipet sóval összekevert lisztet, és jól összegyúrjuk a tésztát. Fol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban elvegyítjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a szódabikarbónát. Egy másik edényben a joghurtot, a tojásokat, a citromlevet és citromhéjat keverjük össze kézi habverő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű