20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
4 dl cukrozott sűrített tej
12 dkg vaj
3 evőkanál méz
A tetejére:
13 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
3 evőkanál tejszín
tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük, felforraljuk, ezt követően kis lángon addig főzzük amíg elkezd sűrűsödni. Amikor a krém elkészül, megkenjük vele a tésztát és hűtőbe tesszük, míg a karamell szilárddá válik. Közben a csokoládét megolvasszuk, hozzákeverjük a vajat és a tejszínt, majd bevonjuk vele és újra lehűtjük, ezután már szeletelhetjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot hozzáadjuk. A kemény habhoz kavarjuk a tojások sárgáját, majd a főzés nélküli csokoládékrémet. Kibélelünk sütőpapírral egy 25 x 35 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajat a liszttel elmorzsolom. Hozzáadom a cukrot, sütőport. Kikeverem a tojásokat. Összegyúrom, végül a csokit összevágva keverem hozzá. Olajos kézzel formázom meg. Sütési idő:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alsó laphoz a tojássárgákat a porcukorral és a hideg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 160 fokon, lassú tűznél megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból összegyúrtam a tésztát. Sütőpapíron kinyújtottam 23x35cm-re. Előmelegített /5-ös fokozat/ gázsütőben 8 percig elősütöttem. Amikor kivettem a sütőből vék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű