20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
4 dl cukrozott sűrített tej
12 dkg vaj
3 evőkanál méz
A tetejére:
13 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
3 evőkanál tejszín
tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük, felforraljuk, ezt követően kis lángon addig főzzük amíg elkezd sűrűsödni. Amikor a krém elkészül, megkenjük vele a tésztát és hűtőbe tesszük, míg a karamell szilárddá válik. Közben a csokoládét megolvasszuk, hozzákeverjük a vajat és a tejszínt, majd bevonjuk vele és újra lehűtjük, ezután már szeletelhetjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a lisztet a sütőporral, a citromlét és a citrom héját. Ha szeretnéd még dúsítani, akkor lehet hozzá ten...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a zsírt előzőleg másfél órára a fagyasztóba tesszük, majd az idő elteltével kivesszük és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk az átszitált liszthez és sima tésztává gyúrjuk. Egy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA rizst kétszer annyi vízzel felfőzzük, mikor felforr, hozzáöntjük a tejet, hogy beszívja. Melegen belekeverjük a vajat. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral kikevert tojás sárgájá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes