menu

Családireceptkönyv.hu

Pavlova


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás fehérje

Elkészítés:


4 tojás fehérjét kemény habbá verünk 25 dkg cukorral. Amikor kész, hozzákeverünk 1 tk. fehérborecetet, és egy ek. keményítőt. Sütőpapíron rajzolunk egy kb. 20 cm-es kört, és ráhalmozzuk a habot. 145 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 45-50 percig nem nyitjuk ki az ajtót. Én legalulra szoktam tenni, hogy ne színeződjön el. Kb 45 perc után ránézek, és tűvel megszúrom. Akkor jó, ha kívül kérges, belül lágy, de nem ragad. Ha ilyen, elzárom a sütőt, kinyitom az ajtaját, és hűlésig ott hagyom. Este szoktam megsütni, reggel veszem ki. Amikor kihűlt felverek fél liter habot - most Meggle - és jöhet rá a gyümölcs. Ez szamócadzsem és szőlő, de szoktam turmixolni is hozzá gyűmit, és csak rálöttyintem. Akkor tökéletes a Pavlova, ha a habcsók kívül kemény, belül szivacsos, mint egy jóféle pillecukor.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
Omlós lekváros rudacska
Omlós lekváros rudacska

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Piskóta variációk
Piskóta variációk

Vizes piskóta: A tojások sárgáját a cukorral és a folyamatosan hozzáadott vízzel habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a keményr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos béles
Mákos béles

A hozzávalókat összegyúrni, 2 részre osztani. Lap, töltelék, lap.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Érsekszelet
Almás - Érsekszelet

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük. 2. Nagyobb tepsibe 3 réteg tésztát teszünk, egyik rétegre szeletelt és fahéjjal megszórt almát, a másik rétegre ped...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk