4 tojás fehérje
4 tojás fehérjét kemény habbá verünk 25 dkg cukorral. Amikor kész, hozzákeverünk 1 tk. fehérborecetet, és egy ek. keményítőt. Sütőpapíron rajzolunk egy kb. 20 cm-es kört, és ráhalmozzuk a habot. 145 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 45-50 percig nem nyitjuk ki az ajtót. Én legalulra szoktam tenni, hogy ne színeződjön el. Kb 45 perc után ránézek, és tűvel megszúrom. Akkor jó, ha kívül kérges, belül lágy, de nem ragad. Ha ilyen, elzárom a sütőt, kinyitom az ajtaját, és hűlésig ott hagyom. Este szoktam megsütni, reggel veszem ki. Amikor kihűlt felverek fél liter habot - most Meggle - és jöhet rá a gyümölcs. Ez szamócadzsem és szőlő, de szoktam turmixolni is hozzá gyűmit, és csak rálöttyintem. Akkor tökéletes a Pavlova, ha a habcsók kívül kemény, belül szivacsos, mint egy jóféle pillecukor.
Mix össze mindent, és keverjük össze 180-re. Dörzsöld és cukormáz.
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Könnyű1. Lereszelem az almát, hagyom lecsepegni. Majd utána hozzáadom a porcukrot, fél citrom héját, legalább fél citrom levét és a fahéjat 2. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őszibarack héját húzzuk le, majd daraboljuk fel, és turmixoljuk össze. A tejhez adjuk hozzá a joghurtot, a mézet, a vaníliaaromát, és keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el: A tejbe kis sót teszünk, és benne a cérnametéltet kifőzzük. A túrót áttörjük, nagyon finomra. A Rama felét, a tojások sárgáival habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű