A tésztához:
30 g vaj
30 g cukor
1 tojásfehérje
20 g liszt
Piskótához:
5 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
2 evk. Kakaó
Fél csomag sütőpor (kb. 6 g)
Töltelékhez:
25 dkg túró
15 dkg cukor
2 evk. Tejföl
1 citrom reszelt héja
2,5 dl habtejszín
25 dkg eper vagy banán
A mintás tésztához a vajat kikeverjük a cukorral. A tojásfehérjét fel habosítjuk, beleforgatjuk a vajas keverékbe. Hozzákeverjük a lisztet.
A sütőpapírra előrajzoljuk a mintát. Ezután a mintával lefelé a tepsibe tesszük a sütőpapírt. A keveréket habzsákba tesszük és a legvékonyabb csővel körbe rajzoljuk a mintákat, majd hűtőbe tesszük.
A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a liszt, a kakaó és a sütőpor keverékét. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáforgatjuk a tojásos masszához. Rásimítjuk a mintás tésztára és 180°C-on 10 percig sütjük. Még melegen, sütőpapírral együtt feltekerjük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, és a citromhéjat. A tejszínt kemény habbá verjük, a túrós masszához forgatjuk. A gyümölcsöt összedaraboljuk, a túróba forgatjuk, fél órára behűtjük. A tésztára kenjük a krémet, visszatekerjük és még 3-4 órát hűtjük.
A tésztához a lisztet, a margarint, a darált diót és a reszelt citromhéjat összegyúrjuk. Ha összeállt a tészta, folpackba csomagoljuk és 10 percre hideg helyre tesszük. Utána kb. f...
Elkészítési idő: 30-35 percA tésztához felforraljuk a vizet,belekeverjük a margarint, hozzáadjuk a lisztet, és felfőzzük. Ezután langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. A tésztát elfelezzü...
Elkészítési idő: 75 percElőző este a magokat és az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, meglocsoljuk az aromákkal, rászórjuk a fűszerkeveréket és összeforgatjuk. Másnap a vajat a cukorral habosra...
Elkészítési idő: kb 1 óraA vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk, és a tojássárgákkal meg a vajas masszával ös...
Elkészítési idő: