500g darált hús
2 zsemle
tej
víz
só
bors
vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 + 0,5 tojás
olaj
prézli
A darált húst, a tejbe-vízbe áztatott zsemlét, sót, borsot, apróra szelt vöröshagymát, 1 gerezd apróra vágott fokhagymát és a tojást összegyúrjuk. A tepsibe teszünk egy kis olajat és önünk rá prézlit. Rudat formázunk a húsból. A maradék fél tojást rákenjük, majd megsütjük.
A tarjaszeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, az inas részeket bevagdossuk. a hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flkekken fűszerrel, chilivel, és a fokhagymával. Öntünk rá e...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesA szalonna pörcöket kiszedtem. A megmaradt zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítottam, megszórtam piros paprikával,1 dl vízzel felöntöttem. A darált húst rátettem,ízesí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst közepes tárcsán ledarálom, majd alaposan átdagasztom a többi megadott hozzávalóval. - Töltött káposzta és más töltött ételek alkotórésze. - Vizes kézzel kis rudacskákat fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket rövid ideig áztassuk meg tejben, ezalatt vágjuk apróra a vöröshagymát és kicsit pirítsuk meg. A zsemléket csavarjuk ki, morzsoljuk szét, majd keverjük össze a tojásokk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű