500g darált hús
2 zsemle
tej
víz
só
bors
vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 + 0,5 tojás
olaj
prézli
A darált húst, a tejbe-vízbe áztatott zsemlét, sót, borsot, apróra szelt vöröshagymát, 1 gerezd apróra vágott fokhagymát és a tojást összegyúrjuk. A tepsibe teszünk egy kis olajat és önünk rá prézlit. Rudat formázunk a húsból. A maradék fél tojást rákenjük, majd megsütjük.
Ha hagymával és fokhagymával dolgozol, nem pedig krémmel, akkor le kell a hagymát és a fokhagymát botmixerelni. A darálthúst összekeverjük a pépesített hagyma, fokhagyma kombóval,...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűKevés olajon megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott apróhúst, és kifehéredéséig együtt pároljuk. Közben beletesszük a szétnyomott fokhagymát, a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben klopfold ki a húsokat közepesen vékonyra, kb. fél cm-esre. Sózd és borsozd a húsok mindkét oldalát. A második oldalukra tegyél szeletenként kb. 1-1,5 g, azaz nagyjáb...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű