500g darált hús
2 zsemle
tej
víz
só
bors
vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 + 0,5 tojás
olaj
prézli
A darált húst, a tejbe-vízbe áztatott zsemlét, sót, borsot, apróra szelt vöröshagymát, 1 gerezd apróra vágott fokhagymát és a tojást összegyúrjuk. A tepsibe teszünk egy kis olajat és önünk rá prézlit. Rudat formázunk a húsból. A maradék fél tojást rákenjük, majd megsütjük.
A csirkemájat megtisztítjuk, majd apróra vagdaljuk. Kevéske olajon apróra kockázott vagy lereszelt hagymát pirítunk, majd hozzákeverjük a májat és borssal, majoránnával ízesítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRántott hús készítése előtt mindig itassuk le a nedvességet a hússzeletekről mielőtt panírozzuk őket, különben a forró olajba merítve a panír le fog válni. A rántott csirke akkor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst megmossuk és felkockázzuk egyforma nagyságúakra. A hagymát is felkockázzuk és megdinszteljük a zsíron. Beletesszük a húst. Fűszerezzük, zúzott fokhagyma, erős és TV paprika...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítés: A körmökről az esetleges szőröket eltávolítjuk, majd a köröm végétől kezdve éles késsel hosszában az inak mentén félbevágjuk, alaposan megmossuk (nem lesz csontszilánko...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: Közepes