3 dkg zsír
2 ek hideg méz
3 kanál tej
15 dkg cukor
1 tojás
45 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
15 dkg cukor
10 dkg vaj
5 dl tej
5 ek gríz
1 vaníliás cukor
baracklekvár
A zsírt, mézet, tejet és cukrot felmelegítjük, hogy a zsír és a cukor elolvadjon. Ekkor egy tojást, a lisztet és a szódabikarbónát összegyúrjuk és 4 cipót formálunk belőle. Fél óráig pihentetjük, utána sütjük.
A cukrot és a vajat habosra kavarjuk. A tejet a grízzel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a vajas cukorral és egy vaníliás cukrot belekeverünk. Egy lapot baracklekvárral megkenünk, majd a krémet öntjük rá.
1. A tojásokat a liszttel gyors mozdulatokkal simára keverjük egy keverőtálban, majd fokozatosan felengedjük a tejjel és továbbra törekszünk arra, hogy sima palacsinta tésztát kapj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el k...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA tésztához aprítsd fel kicsi darabokra a citromfű leveleket. A vajat, a porcukrot egy csipetnyi sóval keverd el jól, egészen a cukor olvadásáig. Adj hozzá egy szem tojást, és keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű