Ecetes Tészta:: 40 dkg liszt, 15 dkg zsír, 1 citrom reszelt héja, 1 ek. ecet, 10 ek. víz. A hozzávalókból tésztát gyúrunk kisodorjuk lisztes deszkán 3 mm vastagra, és egy pohár segítségével köröket szaggatunk. A TÖLTELÉK:: 20 dkg darált dióhoz hozzáadunk, 10 dkg cukrot, fahéjat, rumaromát, és annyi vizet hogy krémes állagú legyen. A körök közepébe egy kanál diót teszünk és a másik felét ráhajtjuk, és villa segítségével lenyomkodjuk. { a töltelék, lehet kókusz, gesztenye, puding, lekvár, mák, túró, ki mit szeret. } Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, és melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Ez is egy olcsó, sok oldalú, gyors süti, és napokig eláll ha marad.
Krém: - 3 dl tejben a szokásos módon vaníliapudingot főzünk - ízlés szerint cukor és 1 cs vanília - 20 dkg Rámával habosítjuk - 1 egész narancsot kockáztam bele,ment a leve i...
Elkészítési idő:A tojássárgákat a liszttel és a tejjel elkeverjük és sűrű krémmé főzzük. A margarint 5 kanál porcukorra és a van. cukrokkal habosra keverjük és a még langyos krémmel (így sokkal si...
Elkészítési idő:A csokoládét apróra törjük és a vajjal együtt felolvasszuk, majd folyamatos kavargatás mellett langyosra hűtjük. A tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy tálba tesszük, majd mi...
Elkészítési idő: hamar megvan