Ecetes Tészta:: 40 dkg liszt, 15 dkg zsír, 1 citrom reszelt héja, 1 ek. ecet, 10 ek. víz. A hozzávalókból tésztát gyúrunk kisodorjuk lisztes deszkán 3 mm vastagra, és egy pohár segítségével köröket szaggatunk. A TÖLTELÉK:: 20 dkg darált dióhoz hozzáadunk, 10 dkg cukrot, fahéjat, rumaromát, és annyi vizet hogy krémes állagú legyen. A körök közepébe egy kanál diót teszünk és a másik felét ráhajtjuk, és villa segítségével lenyomkodjuk. { a töltelék, lehet kókusz, gesztenye, puding, lekvár, mák, túró, ki mit szeret. } Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, és melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Ez is egy olcsó, sok oldalú, gyors süti, és napokig eláll ha marad.
1. A tojásfehérjét a cukor felével és a csipet sóval kemény habbá verjük. 2. A tojássárgáját a maradék cukorral keverjük habosra. 3. A habos tojássárgájához hozzáadjuk a kukorica...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesA száraz tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük folyó víz alatt. Jól lerázzuk a vizet róla. A tojásokat a cukrokkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, az olvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet elkeverjük a porcukorral, csipet sóval, hozzáadjuk a lágy vajat, és összedolgozzuk. 2. A morzsalékos tésztához adjuk a villával összehabart tojást is, és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, sóval és fahéjjal elkeverem A tojásokat felverem és az olajat hozzáöntöm A répákat és az almát lereszelem, és kevés cukorral...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű