menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis pacalleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzàvalok:
kb 800-1000gr csirkemell
2nagy rèpa
1 fèl zeller
1-2 petrezsejem gyökèr
6 nagyobb gerezd fokhagyma
600 gramm tejfől
2 tojàs sàrgàja
Só, bors, savanyù csipőspaprika leve

Elkészítés : A zöldsègeket nagy lyukù reszelőn 4 gerezd fokhagymàval lereszeltem ès olajon megdiszteltem majd felöntöttem vizzel,sòval borssal fűszereztem,10 percet hagytam főni ès egy lapàtal kiszedtem a zöldègeket ès az egèszet összeturmixoltam (ezt nem muszáj,maradhat benne reszelve is) visszatettem a zöldègeket ès a kis vèkony csikokra vàgott csirkemellet (elötte sóztam borsoztam a csirkemellet is külön), majd kb fèl oràt hagytam főni mèg a csirkemell megpuhul.A vègèn a tejfőlt kikavartam a 2 tojàs sàrgàjàval,a maradèk reszelt fokhagymàval,forrò leves levèvel ès a leveshez kavartam.Legvègèn izlès szerint tettem hozzà a csipőspaprika levèből.
Jó etvàgyat hozzà smile hangulatjel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Lencsekrémleves füstöltsajt-kockákkal
Lencsekrémleves füstöltsajt-kockákkal

Az előző napon beáztatott lencsét leszűrjük. A hagymát finomra vágjuk, egy fazékban az olajon kevergetve megfonnyasztjuk, kb. 1,5 liter vízzel fölöntjük, a zúzott fokhagymával, le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Gulyásleves
Gulyásleves

A kockára vágott hagymát megpirítjuk. A kockára vágott húst összekeverjük a hagymával, kevés vizet öntünk rá. (pörkölthöz hasonlóan) Félig megfőzzük a húst. Hozzáadom a felsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgúlyás✓
Babgúlyás✓

olaj+hagyma--párolom+hús--párolom+fűszer+bab--vízzel felöntöm+ a végén berántom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsóleves
Borsóleves

A répákat kis kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, ízesítjük ételízesítővel. Mikor a répák félig puhák, hozzáöntjük a zöldborsót lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk