Joghurtos kifli Hozzávalók: 60 dkg liszt, fele sima, fele grízes, 2,5 dkg élesztő, 2,5-3 dl langyos tej, egy kávéskanál só, egy evőkanál cukor, 125 g-os natúr joghurt, egy evőkanál olaj. A hozzávalókat megdagasztom, duplájára kelesztem, tíz gombócot formázok belőle,ezeket 15 percig pihentetem, majd egyenként oválisra nyújtom és felcsavarom kifli formára. A tepsiben addig kelt, amíg a sütő bemelegedett, lefújtam bőven vízzel és megsütöttem. Még forrón olvasztott vajjal lekentem.
Joghurtos kifli
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük. Áttörjük, és langyosra hűtjük. A cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálba öntjük a megkelt él...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat nagyobb tálba rakom a felfuttatót élesztővel kidolgozzuk a tésztánkat.Letakarva meleg helyen kelesztem.Vagy csinálhatjuk ken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOldjuk fel a cukrot és a sót a kézmeleg vízben. Morzsoljuk a lisztbe az élesztőt és a 1/2 csésze langyos vízzel készítsünk puha tésztát. Lisztezett deszkán gyúrjuk a tésztát néhány...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű