- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 egész tojás
- 1 pohár tejföl
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
Fahéjas porcukor a szóráshoz. Tálaláshoz én eper lekvárt vettem
A sütőporos liszten kívül egy tálba rakunk mindent és egy habverővel jól kidolgozzuk. Majd hozzá keverjük a lisztet és a sütőport is. Nokedli állagú tésztát kell kapjunk. - az a fajta,amit tényleg szaggatni kell,és nem csak átfolyik a szaggatón - hagyjuk állni 15 percet.
Bő,forró olajban sütjük.
A kanalat lisztezzük,hogy könnyebben bele tudjuk szaggatni az olajba.
Mivel a sütőpor miatt a forró olajban megnőnek a fánkocskák,hely kell neki,tehát egyszerre csak 3-4 tegyünk az olajba.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és már mehet is egy kisebb (kb. 23 x 28 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe. Az előmelegített sütőbe te...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két vékony lapot sütünk. Elkészítjük a főzött krémet. A tésztára kenjük a vaníliás krémet, erre kerül a tejszínhab. A tetejére kerül a kar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal – hogy ne törjük – hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat keverjük habosra a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Óvatosan forgassuk bele a leszitált lisztet, sütőport és a mandulát. Forgassuk bele a magozott meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű