menu

Családireceptkönyv.hu

Medvehagymás pogácsa


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaptésztához:

1 kg búzaliszt (BL55)
2 evőkanál só
500 g margarin
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
375 g tejföl (20%-os)
100 ml 2,8%-os tej
1 nagy csipet kristálycukor
50 g élesztő (friss)

A rétegezéshez:
150 g margarin
100 g medvehagyma

A kenéshez:
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


A lisztbe tesszük a margarint, majd elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tálat letakarjuk egy fóliával, majd a hűtőbe tesszük 1 órát pihenni.
Amíg pihen a tészta addig elkészítjük, a medvehagymás vajat. A medvehagymát késsel apróra vágjuk egy deszkán, a margarint egy kissé megpuhítjuk, jól elkeverjük.
Ha pihent a tésztánk lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a medvehagymás vaj felével majd a felső részét ráhajtjuk a közepére, ezt is megkenjük, és az alsó részt is ráhajtjuk. Majd ezt is megkenjük, a két oldalát behajtjuk a közepéig. És még ezt is összehajtjuk félbe.
Tiszta konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük. Ha letelt a fél óra akkor ezt a hajtogatást megismételjük. A második az csak sima hajtogatás ilyenkor már nem szoktam kenegetni, nekem ez mindig csak az első hajtogatásnál történik meg. Ha ez megvolt, akkor ismét letakarjuk és fél órát ismét pihen.
Ha letelt a fél óra akkor ujjnyi vastagságúra gyúrjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

Medvehagymás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gika
Szaloncukor - Sárika
Szaloncukor - Sárika

Eredeti recept: A cukrot felolvasztjuk, beletesszük a darált diót, majd a tejet. Kis lángon főzzük, közben állandóan kevergetjük (húzásra hideg tálon próbáljuk). Amikor már sűrűbb...

Elkészítési idő: 60 perc + .....
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zserbó golyók
Zserbó golyók

A darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hogy ki...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almatorta
Almatorta

1. Az almákat megpucolom, és a csutkáját kivágom belőlük. Félreteszem. 2. Egy nagy lábasban (amibe előre kipróbáltam az almákat, hogy beleférjenek) felolvasztom a teavajat, maj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Almás-mákos köles
Almás-mákos köles

Az almát felvágjuk apró kockákra. A tejben a kölest megfőzzük folyamatos kevergetés mellett, hogy le ne égjen. Amikor félig puha a köles hozzáadjuk az almát majd puhára főzzük vele...

Elkészítési idő: Kb.fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk