Kelt nyújtófás rétes /a tv-ben láttam egy öreg nénitől/ smile hangulatjel
Rp.: 50 dkg sima liszt, 2 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tojás, 5 dkg margarin v.
vaj, 5 dkg cukor, só
Ebből a mennyiségből fél óra kelesztés után 2 cipót formázunk.
Mindegyiket kisodorjuk téglalap alakúra és megtöltjük.
A tepsibe rakás után még fél órát kelesztjük, majd lekenjük tojás +
kevés tejföllel. Pirosra sütjük.
Felverjük a tojásfehérjéket, hozzáadjuk a cukrot, tojássárgáját, végül a lisztet. A tepsibe sütőpapírt terítünk, arra terítjük a vékony szeletekre vágott almát, amit megszórunk f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd összekeverem a porcukorral, végül hozzáadom a tojások sárgáját.Határozott mozdulatokkal összegyúrom. Felhasználásig hűtőbe teszem. Töl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához hason...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet és a margarint fölolvasztjuk (mikróban szoktam) a többi hozzávalóval egy tálban összegyúrjuk - a tejből csak a végén adunk hozzá, épp csak annyit, hogy gyúrható legyen (ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű