Kelt nyújtófás rétes /a tv-ben láttam egy öreg nénitől/ smile hangulatjel
Rp.: 50 dkg sima liszt, 2 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tojás, 5 dkg margarin v.
vaj, 5 dkg cukor, só
Ebből a mennyiségből fél óra kelesztés után 2 cipót formázunk.
Mindegyiket kisodorjuk téglalap alakúra és megtöltjük.
A tepsibe rakás után még fél órát kelesztjük, majd lekenjük tojás +
kevés tejföllel. Pirosra sütjük.
A tojást a cukorral és a sóval habosítsuk ki robotgép segítségével! Majd adjuk hozzá az olajat, a fahéjjal és a sütőporral elkevert lisztet! Ízlés szerint vágjunk bele almát!...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót is hozzátéve kézzel összeállítjuk a tésztát. Hűtőbe tesszük 1 órára pihenni. 1,5 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, és koron...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet összetörjük,majd a vajjal összekeverjük és egy 20 cm-es tortaformába simítjuk, majd 15 percre hűtőbe tesszük. A mogyorót rászórjuk a kekszes alapra. A vajat, a barna cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMákos tortalap A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot (xilitet) és kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a darált mákkal elkevert lenmaglis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű