menu

Családireceptkönyv.hu

Szoljanka leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db hagyma
4 dkg margarin
2 ek paradicsompüré
1,5 l csontlé (ha nincs, akkor víz + húsleveskocka)
20 dkg sonka (vagy maradék sült vagy kolbász)
1. db savanyú uborka
10 szem kapribogyó
Kapor
Citromkarikák
Tejföl.
1 mk só
1 babérlevél

Elkészítés:


A hagmát felcsíkozzuk, a margainom medinszteljük, majd beletesszük a paradicsom pürêt, jól elkavarjuk. Felöntjük a csontlével, megsózzuk, beletesszük a csíkokta vágott uborkát, kapribogyót, babérlevelet, a csíkokra vágott sonkàt. Addig főzzük, amíg a hagymya puha, de még roppanós nem lesz. Végül hozzáadjuk az aprítoott kaprot, főzzük még egy percig, és elkapcsoljuk alatta a lángot.
Tejföllel, citromkarikával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Medvehagyma leves:
Medvehagyma leves:

Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát. Pár perc párolás után tegyük bele a megmosott és összevágott medvehagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Csorba – erdélyi raguleves
Csorba – erdélyi raguleves

A répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk. Ezu...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nusika
Sóska leves buggyantott tojással
Avatar Nusika Kedvelnék
Sóska leves buggyantott tojással

A leveles sóskáról letépkedjük a szárat, megmossuk alaposan, majd az olajon megpároljuk-dinszteljük-kevés vízzel kb. 1 dl.-el.ez kb15-20 perc. A színe kissé fakóbbá válik, összee...

Elkészítési idő: 45 p.
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Lencsegulyás savanyú káposztával
Avatar Attila Kedvelnék
Lencsegulyás savanyú káposztával

A kolozsvári szalonnát, a Nyúlját és a lapockát a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom. Két csapott evőkanál őrölt piros paprikával meghintem. 1 evőkanál csípős...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk