Családireceptkönyv.hu

Olasz zöldbabos leves


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
0,5 zeller
3 paradicsom
5 dkg kelkáposzta
10 dkg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor bazsalikom
5 dkg rövid csőtészta
só, fehér bors
10 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:


A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Együtt pároljuk 1-2 percig. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és paradicsomot. Sózzuk, őrölt fehér borssal és finomra vágott bazsalikommal fűszerezzük. Rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk az aprított kelkáposztát és zöldbabot és felöntjük vízzel. Lassú tűzön puhára főzzük, az utolsó néhány percre beletesszük a tésztát is. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.


Olasz zöldbabos leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Májgombóc
Májgombóc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Favágó leves
Favágó leves

A csemege szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a kockára vágott lapockát és addig...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Erdélyi paraszt csorba disznóhússal
Erdélyi paraszt csorba disznóhússal

A húst egy fazékban 3 liter hideg vízben odatesszük főni egy kevés sóval , ha felhabzik a habját leszedjük . A hagymát lapítón apró kockákra vágjuk , egy kiseb lábasban 2 evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk