5 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
0,5 zeller
3 paradicsom
5 dkg kelkáposzta
10 dkg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor bazsalikom
5 dkg rövid csőtészta
só, fehér bors
10 dkg reszelt parmezán
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Együtt pároljuk 1-2 percig. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és paradicsomot. Sózzuk, őrölt fehér borssal és finomra vágott bazsalikommal fűszerezzük. Rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk az aprított kelkáposztát és zöldbabot és felöntjük vízzel. Lassú tűzön puhára főzzük, az utolsó néhány percre beletesszük a tésztát is. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
A tüdőt puhára főzzük, megdaráljuk, és az elkészített vékony rántást, melybe törött borsot is teszünk, feleresztjük. Keményre főtt tojást apróra vágunk, és tálba tesszük tejföllel,...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Könnyű1. Az aszalt szilvát langyos vízben többször átmossuk, utána feltesszük főni 1 liter vízben. 2. Hozzáadjuk a bort, cukrot, fahéjat és puhára főzzük. Összeturmixoljuk. 3. Tejszínt...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a gumót pedig felkockázzuk. A hagymát finomra kockázzuk. A vajon megpirítjuk a hagymát és a zöldségeket, kivesszük a serpenyőből, é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesMelegítsd elő a sütőt kb 180-200 fokra, majd a tököt vágd fel magozd ki, és vágd nagyobb darabokra/cikkekre. A réppákat hámozd meg majd vágd őket félbe, rakd egy sütőpapírral bére...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű