menu

Családireceptkönyv.hu

Tigriskifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 ek cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 kk só
1 tojás sárgája
5 dkg margarin
2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
2 ek tej a kenéshez

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojás sárgáját, a szobahőmérsékletű margarint és alaposan kidagasztjuk.

A tésztát két egyenlő részre vesszük, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Mindkét tésztát konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztákat is kettévesszük, így lesz 2 sötét és két világos bucink.

Egy kakaósat enyhén lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk, majd egy világosat is. A világosra fektetjük a sötétet, párszor áttoljuk rajta a nyújtófát.

A kört először 4 cikkre vágjuk, majd a negyedeket is harmadoljuk. Így kapunk 12 háromszöget. A tésztákat feltekerjük kifli formára és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb. Ezt a műveletsort megismételjük a maradék világos és kakaós tésztával.

A tepsiben még további 40 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve azonnal lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk pihenni.

Tipp:

További képek a formázásról megtekinthetők a blogon.


Forrás: http://aranytepsi.blogspot.hu/2013/09/tigriskifli.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Laura
Fahéjas rakott szelet
Fahéjas rakott szelet

Gőz felett felverjük. Hozzáadunk, 40 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és három (3) lapot sütünk belőle. 6 tojásból piskótát sütünk, majd kettévágjuk. Krém: 25 dkg ráma margarin...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kata
Ribizlis pohárdesszert
Ribizlis pohárdesszert

A tej felét a pudingporral csomómentesre keverjük, a másik felébe pedig beletesszük a kristálycukrot és felforraljuk. A babapiskótákat egy pillanatara belemártjuk a forró tejbe, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej
Madártej

Felforraljuk a tejet, közben kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket félig felverjük kevéske sóval, majd az össz cukormennyiségből 2 evőkanálnyit hozzáadunk és kemény habbá verjü...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hédi
Szaloncukor
Szaloncukor

A vajkaremallához a vaníliarúd magjait kikaparjuk és az összes többi hozzávalóval együtt közepes lábosba tesszük. Mérsékelt láng felett a forrástól számított 40 perc alatt,gyakori...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk