Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vendégváró sajtos ropogós recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 tk só
25 dkg margarin
20 dkg sajt
3 ek tejföl
1 kisebb tojás lekenni

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk.

Egy zacskóba téve pár órát a hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk.

Egy éles késsel vagy pizza vágóval kb. 1 cm széles rudakat vágunk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Lekenjük egy kissé felvert tojással. Megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon 13 percig sütjük hőlégkeveréssel.


Forrás: http://aranytepsi.blogspot.hu/2014/07/vendegvaro-sajtos-ropogos.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Krumplis-olajbogyós pogács
Krumplis-olajbogyós pogács

A liszthez hozzákeverjük a vajat, élesztőt és egy kevés sót. A megfőzött krumplikat krumplinyomón átpasszírozzuk és szintén hozzáadjuk a liszthez, majd a tojássárgájákat és a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a marhahúsleves ízesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. A tésztát a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar krumplis pogácsa
krumplis pogácsa

A langyos cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a sót a tojást, a kihűlt, áttört krumplit és a felfuttatott élesztőt, majd si...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pupusas - sörkorcsolya
Pupusas - sörkorcsolya

A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra darabolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk