Családireceptkönyv.hu

Vendégváró sajtos ropogós recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 tk só
25 dkg margarin
20 dkg sajt
3 ek tejföl
1 kisebb tojás lekenni

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk.

Egy zacskóba téve pár órát a hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk.

Egy éles késsel vagy pizza vágóval kb. 1 cm széles rudakat vágunk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Lekenjük egy kissé felvert tojással. Megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon 13 percig sütjük hőlégkeveréssel.


Forrás: http://aranytepsi.blogspot.hu/2014/07/vendegvaro-sajtos-ropogos.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sós nyomós
Sós nyomós

A liszttel elkeverjük a reszelt sajtot és az egész köményt és a sót . A margarint felolvasztjuk , belekeverjük a tejfölt a zsírt a vizet és a kevés vízben elkevert élesztőt . A li...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töpörtyűs pogácsa
Töpörtyűs pogácsa

A lisztben eloszlatjuk a sütőport,sót, elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a tojásokat, majd olyan keménységűre gyúrjuk, mint a rétestészta, kell bele majd egy kis tejföl is, annyit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Juhtúrós sós rúd
Juhtúrós sós rúd

A három hozzávalót gyors mozdulatokkal kézzel összedolgozom egy nagy tálban. Ha nem elég sós a juhtúró akkor megsózom. Fedett edényben a hűtőbe teszem legalább 1-2 órára, de lehet...

Elkészítési idő: 10+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk