25 dkg öreg krumpli
25 dkg hideg vaj
25 dkg finomliszt
2 tk só
Elkészítése
A tésztát feltétlen egy éjszakát pihentetni kell.
A krumplit egészben megfőzzük, megtisztítjuk és finomra törjük. Teljesen kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval és összemorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a kihűlt krumplit és összegyúrtuk a tésztát.
Folpack fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Tojásfehérjével ( tojássárgáját nem kell bele) lekenjük a tetejét és kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
Másnapra megpuhult, de úgy is igen finom.
Tulajdonképpen: amennyi a főtt krumpli súlya, annyi liszt és vaj kell hozzá, sok sóval.
A tejben keverjük el az élesztőt, majd adjuk a liszthez. Tegyük bele a sót, a cukrot, a puha vajat és a tojást is, és nagyon alaposan gyúrjuk össze, dagasszuk ki. Letakarva, meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet felforraljuk a rámával, majd a lisztet belekeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd a sót és a 3 egész tojást belekeverjük. Beleöntjük a sajtokat is és kézzel átkeverjük az egészet....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és perec szaggatóval szaggatjuk. Felvert tojással megkenjük, megszórhatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát pihentetjük, majd kétszer hajtogatjuk és étolajjal megkenjük. 2. Kiszaggatjuk a pogácsákat, tojássárgával megkenjük a tetejüket és meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz