25 dkg öreg krumpli
25 dkg hideg vaj
25 dkg finomliszt
2 tk só
Elkészítése
A tésztát feltétlen egy éjszakát pihentetni kell.
A krumplit egészben megfőzzük, megtisztítjuk és finomra törjük. Teljesen kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval és összemorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a kihűlt krumplit és összegyúrtuk a tésztát.
Folpack fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Tojásfehérjével ( tojássárgáját nem kell bele) lekenjük a tetejét és kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
Másnapra megpuhult, de úgy is igen finom.
Tulajdonképpen: amennyi a főtt krumpli súlya, annyi liszt és vaj kell hozzá, sok sóval.
Dagasztógépbe mérem az összes hozzávalókat,könnyű közepesen lágy tésztát kell kapni.A gofri sütött előmelegítem a legnagyobb fokozatra állítva fogom sütni.A tésztát szilikonos lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön edénybe mérjük ki, majd keverjük össze a folyékony a száraz hozzávalókat. Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Fedjük le az edényt és legalább fél, de még jobb lesz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat és a lisztet jól elmorzsoljuk. Hozzáadunk 1 tojássárgáját, kevés tejfölt, megsózzuk, és összegyúrjuk. Letakarva egy órát hűvös helyen pihentetjük. A ledarált sonkát tejföll...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA spenótot sűrű szitában alaposan lecsepegtettem. A sütőt 180 fokra előmelegítettem és előkészítettem egy 32x38cm-es sütőpapíros tepsit. A tojásokat kettéválasztottam, a sárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes