12 db palacsinta
2 dl tejszín
10 dkg cukor
15 dkg dió
vanília
fahéj
1 ek. rum
20 dkg cukor
3 dkg kakaó
1 dl víz
0,5 dl rum
durvára vágott dió
tejszínhab
A tejszínt felforraljuk a vaníliával, fahéjjal és cukorral. Hozzáadjuk az őrölt diót és 1-2 perc alatt összefőzzük. Ha levettük a tűzről, öntünk bele 1 ek. rumot.. A palacsintákat megtöltjük a diókrémmel, majd félbehajtjuk, és ismét félbehajtjuk.
A csokoládéöntet hozzávalóit összekeverjük, és lassú tűzön összeforraljuk.
A palacsintát csokoládéval meglocsoljuk, tejszínhabbal és durvára vágott dióval díszítjük.
1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha az almának sok a leve, akkor kézzel egy kicsit kicsavarjuk (ha sok lé marad alatta, akkor a tészta e...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Minden pala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Fél dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. 2. Mély tálba öntjük az átszitált lisztet és a közepébe mélyedést vájunk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint és a csokoládét mikróban megolvasztom, majd simára keverem. Beleteszek 10 dkg cukrot (figyelem, nem az egész mennyiség megy bele, mert a nagyja a diós habba kerül!), ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes