12 db palacsinta
2 dl tejszín
10 dkg cukor
15 dkg dió
vanília
fahéj
1 ek. rum
20 dkg cukor
3 dkg kakaó
1 dl víz
0,5 dl rum
durvára vágott dió
tejszínhab
A tejszínt felforraljuk a vaníliával, fahéjjal és cukorral. Hozzáadjuk az őrölt diót és 1-2 perc alatt összefőzzük. Ha levettük a tűzről, öntünk bele 1 ek. rumot.. A palacsintákat megtöltjük a diókrémmel, majd félbehajtjuk, és ismét félbehajtjuk.
A csokoládéöntet hozzávalóit összekeverjük, és lassú tűzön összeforraljuk.
A palacsintát csokoládéval meglocsoljuk, tejszínhabbal és durvára vágott dióval díszítjük.
Combine all ingredients in a blender or a food processor and blend until smooth, scraping down the sides as needed. Taste test it to see if you prefer the optional add ins: 1/2 te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-Tortafomába öntjük az egyik elkészitett pudingot ( én jénaiba öntöttem ) -a tetejét rumos tejbe áztatott piskótával körberakjuk -ezután a geszteny + margarin keverékét simit...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA piskótához 1.Szétválasztjuk a hat darab tojást, majd a sárgáját a cukorral habos állagúra keverjük. 2.Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a vizet, és legalább 10-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát. Ehhez a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű