menu

Családireceptkönyv.hu

Gundel palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 db palacsinta

2 dl tejszín
10 dkg cukor
15 dkg dió
vanília
fahéj
1 ek. rum

20 dkg cukor
3 dkg kakaó
1 dl víz
0,5 dl rum

durvára vágott dió
tejszínhab

Elkészítés:


A tejszínt felforraljuk a vaníliával, fahéjjal és cukorral. Hozzáadjuk az őrölt diót és 1-2 perc alatt összefőzzük. Ha levettük a tűzről, öntünk bele 1 ek. rumot.. A palacsintákat megtöltjük a diókrémmel, majd félbehajtjuk, és ismét félbehajtjuk.
A csokoládéöntet hozzávalóit összekeverjük, és lassú tűzön összeforraljuk.
A palacsintát csokoládéval meglocsoljuk, tejszínhabbal és durvára vágott dióval díszítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás lepény
Almás lepény

1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha az almának sok a leve, akkor kézzel egy kicsit kicsavarjuk (ha sok lé marad alatta, akkor a tészta e...

Elkészítési idő: 1 ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiramisu palacsinta
Tiramisu palacsinta

A palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Minden pala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Almafánk
Fánk - Almafánk

1. Fél dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. 2. Mély tálba öntjük az átszitált lisztet és a közepébe mélyedést vájunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Dióhabos brownie
Dióhabos brownie

A margarint és a csokoládét mikróban megolvasztom, majd simára keverem. Beleteszek 10 dkg cukrot (figyelem, nem az egész mennyiség megy bele, mert a nagyja a diós habba kerül!), ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk