25 g rizs (basmati vagy sima fehér)
4 dl víz vagy tej
200 g zsírszegény túró
4 tojás (nagyobbak, legalább L-es)
50 g vaníliás protein
20 g kókuszreszelék
édesítő ízlés szerint
mazsola - adagolása erősen ízpreferencia és diéta függő
A mazsolát beáztatjuk, majd a rizst felrakjuk az édesítővel és 4 dl tejjel – hardcorabbak vízzel – főni. Néha vessünk rá egy kósza pillantást, egy kis kavarás, egy kis mosoly… amire rizsünk biztos előbb-utóbb megpuhul. Húzd le a tűzről, és várd meg még kihűl.
Ha ez sikeresen magtörtént, akkor jön el a következő felvonás: a rizses masszába belekeverjük a tojássárgáját, a vaníliás protein, a túrót, a kókuszt, a mazsit, de plusz édesítőt is tehetünk hozzá - ízlés szerint, tehát folyamatosan kóstolgathatunk…de rossz nekünk… A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a rizsbe.
Szilikonos/egyéb hőálló formába töltsd a masszát, és süsd inkább kisebb lángon (170-175 fok), de hosszabb ideig. Érdemes tűpróbával állagot csekkolni, de ha a teteje szép aranybarna és már látszódik, hogy a tészta elvált a formától, akkor lassan biztosra vehetjük, hogy eljött a végidő.
Mindenképp kell a türelmi idő: vagyis csak kihűlés után szedd ki a formából. Célszerű és biztos megoldás, ha egy életlenebb késsel vagy spatulával körbekaréjozod a szélét, és utána kockákra vágva emeled ki a sütit.
1. A lisztet egy mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a sütőport, majd az egészet összekeverjük. 2. A lisztes keverékhez adjuk a kockára vá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra verjük. A megmosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és a tésztához adjuk. A további hozzávalókat a felsorolás sorrendjében keverjük bele....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű