Családireceptkönyv.hu

Full fehérje rizskoch


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 g rizs (basmati vagy sima fehér)
4 dl víz vagy tej
200 g zsírszegény túró
4 tojás (nagyobbak, legalább L-es)
50 g vaníliás protein
20 g kókuszreszelék
édesítő ízlés szerint
mazsola - adagolása erősen ízpreferencia és diéta függő

Elkészítés:


A mazsolát beáztatjuk, majd a rizst felrakjuk az édesítővel és 4 dl tejjel – hardcorabbak vízzel – főni. Néha vessünk rá egy kósza pillantást, egy kis kavarás, egy kis mosoly… amire rizsünk biztos előbb-utóbb megpuhul. Húzd le a tűzről, és várd meg még kihűl.
Ha ez sikeresen magtörtént, akkor jön el a következő felvonás: a rizses masszába belekeverjük a tojássárgáját, a vaníliás protein, a túrót, a kókuszt, a mazsit, de plusz édesítőt is tehetünk hozzá - ízlés szerint, tehát folyamatosan kóstolgathatunk…de rossz nekünk… A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a rizsbe.
Szilikonos/egyéb hőálló formába töltsd a masszát, és süsd inkább kisebb lángon (170-175 fok), de hosszabb ideig. Érdemes tűpróbával állagot csekkolni, de ha a teteje szép aranybarna és már látszódik, hogy a tészta elvált a formától, akkor lassan biztosra vehetjük, hogy eljött a végidő.
Mindenképp kell a türelmi idő: vagyis csak kihűlés után szedd ki a formából. Célszerű és biztos megoldás, ha egy életlenebb késsel vagy spatulával körbekaréjozod a szélét, és utána kockákra vágva emeled ki a sütit.

Full fehérje rizskoch

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Henrietta
Kossuth kifli
Kossuth kifli

A tojásfehérjéből habot verünk. A vajat a porcukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sütőporos lisztet és a habot. Megszórjuk dióval. 30 percig sütjük. Kiszaggatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A "mekis" pite
A "mekis" pite

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Citromos holdacska
Citromos holdacska

Elkészítés: A puha vajat kikeverjük a cukorral, citromlével és a tojássárgával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgás masszához adjuk a sütőporos lisztet, majd a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Epres - Epres gyümölcskrémes kocka - OK
Epres - Epres gyümölcskrémes kocka - OK

1. Először a piskótát készítjük el. Ehhez a lisztben eldolgozzuk a sütőport. 2. A 10 tojás sárgáját robotgéppel elkeverjük a cukorral, majd a felvert tojásfehérjét is fakanálla...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk