10 dkg fehér csokoládé
10 dkg krémsajt /mascarpone, de jó a tömlős is/
3 tojás
3 bögrét, vagy szuflé formát kibélelünk sütőpapírral.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, ha langyosra hűlt hozzákeverjük a krémsajtot.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját belekeverjük a sajtos masszába, majd a felvert tojásfehérje habot lazán hozzáadjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Az előre elkészített bögrékbe adagoljuk, egy tepsibe tesszük a formákat és aláöntünk egy bögre vizet. 160 °C-n 30 percig sütjük, majd elzárjuk a hőt és a még 15 percig a sütőben hagyjuk a sütiket.
Amikor kihűltek kivesszük a formából és friss gyümölccsel gyümölcsöntettel tálaljuk.
Nagyon finom, könnyű édesség, ami így elég kis adag, de érdemes többet készíteni belőle!
eredeti videó ezen a linken nézhető meg:
https://www.youtube.com/watch?v=RI31q3ncnV4
Piskóta A piskóta hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral bélelt, magasabb falú tepsibe öntjük a masszát. Középső polcon, a...
Elkészítési idő: 50 perc1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő:A tojásokat a cukorral, sóval kikeverjük majd a tejfölt és olvasztott vajat is hozzákeverjük. Mehet hozzá a liszt és az élesztő, amivel min. 10 percig dagasztjuk, de legalább addig...
Elkészítési idő: