Tésztához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
csipet só
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
20 dkg darált mák
2 evőkanál az almás töltelékből
Az almás töltelékhez:
80 dkg alma (bármilyen megfelel)
fél citrom leve
1 kiskanál őrölt fahéj
5 dkg kristálycukor
A vaníliás krémhez:
6 tojás sárgája
7 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál rum
1 csomag vaníliás cukor
6 dl tej
7 dkg vaníliás pudingpor
4 dl habtejszín
A tésztához a tojásokból piskótát verek , ezután adom hozzá a reszelt citromhéjat, a fahéjat, sót és a darált mákot, amit előtte összekevertem 2 evőkanál almás töltelékkel.
Az almás tölteléket így készítem el. Egy serpenyőbe reszelem a megtisztított almákat, meghintem a cukorral, citromlét facsarok rá, megszórom őrölt fahéjjal, és közepes lángon addig párolom, amíg a levét elpárologja. Kihűtöm.
A vaníliás krémet készítem el, mert ennek is hűlnie kell. Egy tálban a tojások sárgáját kikeverem a cukorral, a vaníliás cukorral, egy kevés tejjel és a vaníliás pudingporral. A maradék tejet felforralom, majd lehúzom a tűzről, és folyamatos kevergetés mellett hozzácsurgatom a tojássárgás keveréket, amivel addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik, majd ezt is kihűtöm. Amikor kihűlt összekeverem a 4 dl felvert habtejszínnel.
T
Az epreket, vagy a gyümölcsöket alaposan mossuk meg, vágjuk kis szeletekre, rakjuk egy kisebb edénybe, szórjunk rá egy kanál cukrot, majd keverjük össze. Egy másik tálba a tehéntúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerd fel a tojásokat, majd a többi hozzávalót is keverd hozzájuk. A tésztából 1-1 evőkanálnyit halmozz sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kézzel vagy kanállal nyomkodd szét. 150 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt közepes hőmérsékletűre előmelegítjük. Az olvasztott margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a reszelt narancshéjjal. Ho...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat shakerben összerázzuk,majd palacsintasütőben kevés kókuszzsíron kisütjük.
Elkészítési idő: 10perc Nehézség: Könnyű