1 bögre liszt
2 csapott leveses kanál Maizena(kukorica keményítő)
1 bögre cukor
2 egész tojás
1 kávés kanál sütőpor
1 evőkanál tej
3 szép alma (vagy karikára vágott konzerv ananász )
Melegítsük elő a sütőt 220°-ra
A tojásokat törjük fel egy tálba, adjuk hozzá a cukrot és fehéredésig kavarjuk. Adjuk hozzá a lisztet, Maizenát és a sütőport. A tészta ne legyen csomós.
Hámozzuk meg és vágjuk szeletekre az almát.
Vajazzunk ki egy sütőformát.
Öntsük a tészta 2/3 részét a formába, majd erre rá az almát vagy az ananászkarikákat. Borítsuk be az egészet a tészta maradékával.
Jól cukrozzuk meg a tetejét.
Süssük 5 percig forró sütőben, utána 30 percig közepes hőfokon°.(kb 200°-on)
Még melegen vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni.
Langyosan vagy hidegen fogyasztható, almával készítve finom hozzá egy kis édes almabor.
A pudingot a cukorral, a kakaóporral, a kávéval összekeverjük, a tejjel hígítjuk, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve, még melegen beletesszük a margarint,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt begyújtom. Egy porcelán tálban a tojások sárgáját 10 dkg gyümölcscukorral és a mézzel elkeverem, majd beleszórom a darált mákot és folyamatos kevergetés közben hozzáöntöm a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kis kosárformába nyomkodjuk, és 170 fokon világosra sütjük. (Ebből a tészta mennyiségből nekem 75 db lett.) 2. A túrót a cukorral és a cit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcslé feléhez keverjük a zselatint, jól összedolgozzuk, hogy ne legyen csomós. A másik felét felmelegítjük és lassan hozzádolgozzuk a zselatinos gyümölcslevet. Mikor már jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű