Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zablisztes palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 g zabpehelyliszt
8 g Szafi Reform Szafi Reform Szénhidrát csökkentett termékekhez rostkeverék
25 g eritrit
pici csipet só
8 g bio citromhéj
2 g vanília aroma
8 g folyékony kókuszolaj
3 db M-es tojás
140 g víz
+1 g kókuszolaj az első palacsinta alá

Elkészítés:


Keverjük össze a liszteket az eritrittel, sóval és citromhéjjal.

Öntsük egy másik edénybe a vizet, üssük hozzá a tojásokat, aromát és az olajat, majd kézi habverővel keverjük egyneművé őket.

Ezután adjuk a folyadékhoz a lisztet és csomómentesre dolgozzuk el benne.

Pihentessük a tésztát 5 percig. Közben keverjük néhányszor át a palacsintatésztát (minden palacsinta sütés előtt keverjük fel a tésztát a merőkanállal).

Zablisztes palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Tejfölös babapiskótás
Tejfölös babapiskótás

A tejfölt kikeverjük a porcukorral (kóstoljuk meg elég édes-e) és a reszelt narancs héjjal, majd elfelezzük és az egyik felébe kakaóport teszünk,majd kikeverjük. Egy edény aljáb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Körtés tejfölös lepény
Körtés tejfölös lepény

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd 1 nagyobb és 1 kisebb részre osztjuk. A nagyobbikat lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, a tepsibe tesszük (nem kell kivajazni!), úgy hogy az...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Regi Szelet
Regi Szelet

4 db tojásból piskótát készítettem,2 evőkanál rizsliszt és 2 evőkanál kókuszliszttel, 4 kanál eritrittel, pici sütőporral. Felét a tepsibe öntöttem, majd a másik feléhez 1 evőkanál...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Fánk - Palacsintafánk - OK
Fánk - Palacsintafánk - OK

1. A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. 2. Ezután az olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk