A mézeskalács lapokhoz:
500 g liszt
100 g porcukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
250 g méz
60 g vaj vagy ráma
1 kisebb tojás
A krémhez:
2 dl dara
1 liter tej
2 csomag vaníliás cukor
400 g vaj vagy ráma
400 g porcukor
Elkészítés
A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd beletesszük a tojást is. Fakanállal összedolgozzuk. (Ha nagyon száraz, kis vizet adhatunk hozzá. Ha nagyon lágy, kicsi lisztet szórunk még bele.) Egynemű, kicsit lágy tésztát kell kapnunk, amit egy napig folpackkal letakarva hűvös helyen állni hagyunk.
A krémhez
a darából a tejjel és vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk, majd lehűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt darás pépet. Alaposan elkeverjük és lehűtjük.
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet a tejszínnel felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos...
Elkészítési idő: fél óraA liszthez adjuk hozzá a sütőport és egy csipet sót, majd szitáljuk át. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsaléko...
Elkészítési idő:A lisztet a zsírral a tenyerünk között eldörzsöljük. Ha már szép egyenletes, nincsenek benne nagyobb zsírdarabok, akkor beletesszük a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Nem kell ke...
Elkészítési idő: 1 óra