A mézeskalács lapokhoz:
500 g liszt
100 g porcukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
250 g méz
60 g vaj vagy ráma
1 kisebb tojás
A krémhez:
2 dl dara
1 liter tej
2 csomag vaníliás cukor
400 g vaj vagy ráma
400 g porcukor
Elkészítés
A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd beletesszük a tojást is. Fakanállal összedolgozzuk. (Ha nagyon száraz, kis vizet adhatunk hozzá. Ha nagyon lágy, kicsi lisztet szórunk még bele.) Egynemű, kicsit lágy tésztát kell kapnunk, amit egy napig folpackkal letakarva hűvös helyen állni hagyunk.
A krémhez
a darából a tejjel és vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk, majd lehűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt darás pépet. Alaposan elkeverjük és lehűtjük.
A tejben megfőzzük a pudingokat a cukrokkal. Ha kihűlt, keverjük bele a tejfölt, 1 ek. kivételével. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tölteléket készítsük el előre, hogy kihűlve tehessük a tésztára. A felfőzés annyit tesz, hogy egy megfelelő edénybe tesszük a diót, rá jön a víz, bele a két kanál vaníliás cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni a tojásokat, a cukrokkal, bele az olajat, joghurtot, a reszelt citromhéjat, majd hozzá a sütőporos lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe önteni,tetejére kicsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük a vajjal és hagyjuk kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kicsit összetörjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű