Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
- 5 tojás sárgája
- 1 sütőpor
- pici tej
Hab:
- 6 tojás fehérje
- 22 dkg porcukor
- vágott dió
Krém:
- fél liter tej
- 5 evőkanál liszt
- 1 tojás sárgája
- 1 margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,3 részre osztjuk.
A lapokat kinyújtjuk,habbal megkenjük,vágott dióval megszórjuk,lassú tűzön megsütjük.
A fehérjékből és a porcukorral habot verünk,megszórjuk dióval,majd 175 fokon megsütjük.
A tejből,lisztből és tojássárgájából krémet főzünk.
A margarint a porcukorral kihabosítjuk,majd a kihűlt krémhez keverjük.
A lapok közé töltjük.
Kiadós,finom sütemény.
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTojásokat kettéválasztottam, először a fehérjéket vertem habbá Bosch MUMban. Ezután beletettem a sárgákat is, erirtit-xilit keveréket, meg szépen az összes száraz, majd nedves hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet összedolgozzuk a kókusz reszelék felével, a porcukorral, darált dióval, kakaóval, rummal és annyi erős feketekávéval, hogy összeálljon. Alufólián kisujjnyi vék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kávét elkészítjük és kihűlni hagyjuk. A krémhez szükséges kávét egy tálba tesszük a cukorral és a rummal, és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt és habverővel felverjük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű