Családireceptkönyv.hu

Kínai krémes


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

- 40 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
- 5 tojás sárgája
- 1 sütőpor
- pici tej

Hab:

- 6 tojás fehérje
- 22 dkg porcukor
- vágott dió

Krém:

- fél liter tej
- 5 evőkanál liszt
- 1 tojás sárgája
- 1 margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,3 részre osztjuk.
A lapokat kinyújtjuk,habbal megkenjük,vágott dióval megszórjuk,lassú tűzön megsütjük.
A fehérjékből és a porcukorral habot verünk,megszórjuk dióval,majd 175 fokon megsütjük.
A tejből,lisztből és tojássárgájából krémet főzünk.
A margarint a porcukorral kihabosítjuk,majd a kihűlt krémhez keverjük.
A lapok közé töltjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kiadós,finom sütemény.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Norvég sütemény
Norvég sütemény

lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, porcukorral, majd beledolgozzuk a tojás sárgáját, csipet sót, rumot, és ha szükséges, tejföllel gyúrjuk össze. Én kb 1,5 ek tejfölt tettem hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Tiramisu palacsinta
Tiramisu palacsinta

A palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Minden pala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ostyatekercs
Avatar Daragó Gergely Kedvelnék
Ostyatekercs

Az ostyalapokat nedves konyharuhába rakjuk (rétegelve) hogy megpuhuljanak. Közben elkezdjük a krémet csinálni. A Ramat megolvasztjuk mikróba és egy lábasba öntjük a porcukorral és...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cseperke
Oliebollen szilveszteri holland fank
Oliebollen szilveszteri holland fank

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk