Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
- 5 tojás sárgája
- 1 sütőpor
- pici tej
Hab:
- 6 tojás fehérje
- 22 dkg porcukor
- vágott dió
Krém:
- fél liter tej
- 5 evőkanál liszt
- 1 tojás sárgája
- 1 margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,3 részre osztjuk.
A lapokat kinyújtjuk,habbal megkenjük,vágott dióval megszórjuk,lassú tűzön megsütjük.
A fehérjékből és a porcukorral habot verünk,megszórjuk dióval,majd 175 fokon megsütjük.
A tejből,lisztből és tojássárgájából krémet főzünk.
A margarint a porcukorral kihabosítjuk,majd a kihűlt krémhez keverjük.
A lapok közé töltjük.
Kiadós,finom sütemény.
lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, porcukorral, majd beledolgozzuk a tojás sárgáját, csipet sót, rumot, és ha szükséges, tejföllel gyúrjuk össze. Én kb 1,5 ek tejfölt tettem hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Minden pala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ostyalapokat nedves konyharuhába rakjuk (rétegelve) hogy megpuhuljanak. Közben elkezdjük a krémet csinálni. A Ramat megolvasztjuk mikróba és egy lábasba öntjük a porcukorral és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű