1/2 kg darált hús
2 zsömle
1 vöröshagyma
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
kömény
pirospaprika
bors
füstölt sajt
A darált húst, és az előre vízbe beáztatott zsemlét (előtte szárítsuk meg), sót, köményt, feldarabolt fokhagymát és hagymát, tojásokat tegyük egy tálba, majd keverjük össze. Formáljunk gombócokat, amibe tegyünk egy-egy sajtkockát, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük meg. Sütés előtt kb. fél dl olajat csurgassunk a gombócok tetejére. 20 perc sütés után tálaljuk.
A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk és sima lisztben megforgatjuk. Ezután nagy lábosba olajat teszünk és benne a hússzeleteket elősütjük, tányérra kiszedjük. A visszamaradt olajba...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hússzeleteket jól kiverjük és sóval, törött borssal, kevés köménymaggal, mustárral, fokhagymával fűszerezzük. 2. Alufóliával kibélelt tepsi aljára gombás lecsót helyezünk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Süssük elő serpenyőben, majd tálra szedjük ki! Olajban megdinszteljük a felaprított hagymát, megszórjuk p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuktába minden zöldséget belehelyezek tisztítás után, elég nagyobb darabokra vágni. Ráhelyezem a hússzeleteket, néhány tekerés a borsszóróval, majd a babérlevelet, felöntöm annyi...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű