A tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg krémsajt
6 evőkanál olaj
3 evőkanál tej
1 teáskanálnyi sütőpor
só, bors
A töltelékhez:
40 dkg káposzta
40 dkg darált sertéshús
1 kisebb hagyma
1 tojás
2 dl tejföl
10 dkg mozzarella
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a darált húst is fűszerezzük. 10-15 percen át pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vagdosott hagymát is, majd ráhalmozzuk a tésztára. A tojást a tejföllel összekeverjük, majd a mozzarellát is apró darabokra vagdossuk és belekeverjük, a tetejére öntjük. 20-25 percen át sütjük 180 fokon és fogyaszthatjuk is.
A száraz kenyeret apró kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a 4 tojást, a 2 dl tejfölt és a lereszelt mozzarella sajtot, majd beleforgatjuk a kenyeret. Sózzuk, borsozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a két oldatot összeönteni és jó sokáig mixelni. Ha már nem darabos, kb. 3-4 l forró víz hozzá és ismét mixelni. Másnap, ha teljesen kihűlt, ismét mixelni. Lavórban szoktam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy edényben!
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat aprítógépben összekeverjük, 10-15 percre hűtőbe tesszük, majd egy kb. 9×9 cm-es négyzetet formázunk belőle, felszeleteljük és előmelegített sütőben megsütjük. (Gázsü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű