A tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg krémsajt
6 evőkanál olaj
3 evőkanál tej
1 teáskanálnyi sütőpor
só, bors
A töltelékhez:
40 dkg káposzta
40 dkg darált sertéshús
1 kisebb hagyma
1 tojás
2 dl tejföl
10 dkg mozzarella
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a darált húst is fűszerezzük. 10-15 percen át pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vagdosott hagymát is, majd ráhalmozzuk a tésztára. A tojást a tejföllel összekeverjük, majd a mozzarellát is apró darabokra vagdossuk és belekeverjük, a tetejére öntjük. 20-25 percen át sütjük 180 fokon és fogyaszthatjuk is.
A vöröshagymát apróra kockázom és felteszem dinsztelni a szintén kockára vágott paradicsommal és paprikával. Én aprító gépben lepépesítem, de ez a lépés elhagyható. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA csirkemellet megmossuk, felcsíkozzuk, és 2 ek olajjal, sóval, borssal, jó sok bazsalikommal összekeverjük. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és megfűszerezzük úgy, min...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesKiolvasztjuk a leveles tésztát. Megtisztítjuk a fokhagymát, jól összezúzzuk és a tejfölbe keverjük. A lilahagymát is apró darabokra vágjuk. A leveles tésztát lisztezett deszkára ra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű