menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott káposzta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:

30 dkg liszt
10 dkg krémsajt
6 evőkanál olaj
3 evőkanál tej
1 teáskanálnyi sütőpor
só, bors

A töltelékhez:

40 dkg káposzta
40 dkg darált sertéshús
1 kisebb hagyma
1 tojás
2 dl tejföl
10 dkg mozzarella
csipetnyi őrölt kömény
só, bors

Elkészítés:


A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a darált húst is fűszerezzük. 10-15 percen át pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vagdosott hagymát is, majd ráhalmozzuk a tésztára. A tojást a tejföllel összekeverjük, majd a mozzarellát is apró darabokra vagdossuk és belekeverjük, a tetejére öntjük. 20-25 percen át sütjük 180 fokon és fogyaszthatjuk is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szilvia
GOMBAPAPRIKÁS TEJFÖLLEL
GOMBAPAPRIKÁS TEJFÖLLEL

aA megtisztított, és apró kockára vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd meghintjük a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is, elkeverjük. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Döner, gyros házilag pitával kicsit másképp
Döner, gyros házilag pitával kicsit másképp

A pitát én ilyen arányú lisztekkel szoktam elkészíteni, mert így egészségesebb, de az íze még mindig a megszokott fehér pékárukét hordozza. Elkészítjük a pita tésztát: Az összetevő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött krumpli
Töltött krumpli

A hús kis vegetával jó puhára főzöm miután kihűlt apró kockákra vágom. A krumplikat felteszem egészben héjastól sós vízbe főni. Kihűlés után kettévágom,A közepét kikaparom és vil...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Pizza
Pizza

Először a szárazanyagokat összekeverem alaposan,a szárított élesztőt nem kell futtatni az is mehet a száraz alapanyagokhoz (ha frissel dolgozunk akkor azt futtassuk fel a 200 ml ví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk