menu

Családireceptkönyv.hu

Almás, krémes süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 12 g sütőpor, 1 vaniliáscukor, 2 tojássárgája, 2 ek. tejföl . Tésztát gyúrunk. Közepes tepsi hátán 3 egyforma lapot sütünk.

Almás töltelék: 1,5 kg alma, 20 dkg cukor, 1 vanilias cukor, 3 tk. fahéj. Almát lereszeljük , kinyomkodjuk a levét és megpároljuk a hozzávalókkal együtt 5-10 perc alatt.

Vaniliás krém : 4 zacskó vanilias pudingpor , 2 ek kristálycukor.
A pudingot 12 dl vízzel és a 2 féle cukorral felfőzzük. A tésztából kimaradt tojásfehérjét felverjük kemény habbá 6 ek. cukorral és még a meleg pudinghoz keverjük.

Elkészítés:


Az első lapot magas oldalú tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával és ráöntjük a meleg alma tölteléket. Erre a 2. lapot, kicsit lenyomkodjuk, és következhet a meleg vaniliáskrém. Végül a 3. lapot, ezt is kissé lenyomkodjuk, letakarjuk. Egy éjszakát állhat, szeletelés előtt porcukrozzuk.
Nagyon finom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Matiz
Almás mézes sütemény
Almás mézes sütemény

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Ha nem akar összeállni, akkor még tegyünk hozzá +1 ek tejfölt. 23×38 cm-es, vajjal megkent tepsi h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ébike
Túró rudi házilag
Túró rudi házilag

A túrót, tejfölt, cukrokat, citromhéjat késes darálóba tesszük és összedaráljuk. Tetszés szerint ízesíthetjük. A zselatint fél dl vízben éppen csak feloldjuk és hozzákeverjük a tú...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: NETTI
Omlós citromos keksz
Omlós citromos keksz

1.A puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük....

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
ALMÁS-MOGYORÓS ZABPELYHES SÜTI
ALMÁS-MOGYORÓS ZABPELYHES SÜTI

A lentojáshoz a 2 ek. lenmagot egy kisebb edénybe tesszük és felöntjük 6 ek. vízzel, alaposan összekeverjük és hagyjuk besűrűsödni. Ezután ha nem bolti lisztet használunk, kimérjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk