1/2 kg friss eper
4,5 dl natúr joghurt
2 dl tejszín
10 dkg cukor vagy annak megfelelő édesítő
1 cs. zselatin
Más gyümölccsel is lehet.
Az eperszemeket megmossuk, majd lecsumázzuk. félreteszünk a díszítésre szép szemeket a többit leturmixoljuk a cukorral. A tejszínből kemény habot verünk. A joghurtból kb 1 1/2 dl-t felmelegítünk és feloldjuk benne a zselatint. A zselatinos joghurthoz hozzá adjuk a többi joghurtot összekeverjük az eper turmixszal, majd a felvert tejszínnel. Az egész eperszemeket felszeleteljük, egy formát kidíszítünk vele, és a joghurthabot rámerjük az eperre. Hűtőben 2-3 órát hűtjük
1. A vajat habosra keverem a cukorral, a kakaóval, a rum felével, 10 dkg mascarponéval, majd hozzáteszem a darált kekszet, a fekete kávét és jól összedolgozom. 2. Közben a gesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Két dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd addig szépen langyosra hűl, míg elkészítjük a tölteléket. 2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálat kibélelünk a piskótatekercsekkel. a meggylét összekeverjük a zselatinnal. Kemény habbá verjük a tejszínt a cukorral és hozzáadjuk a zselatinos meggylét. Ezt a masszát a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA földiepret lecsumázzuk, váltott vízben megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük és negyedekbe vágjuk. A tojásfehérjét a cukorral együtt gépi habverővel kb 15 percig verjük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű