fél kg birkahús/////// sertéshús ////
30 dkg burgonya
30 dkg zöldbab (sárga hüvelyű)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kanál disznózsír
1 csapott kanál pirospaprika
1 nagy kanál liszt
2 dl tejföl
só
őrölt bors
babérlevél.
A húst kockára vágom. Pörkölt alapot készítek. Forró zsírban az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítom, oldjuk a pirospaprika gyönyörű színét, majd kevés víz hozzáöntésével kiforralom. Ehhez teszem húst, hozzáadom a babérlevelet, őrölt köményt, borsot, zúzott fokhagymát és a sót. Rövid lében félpuhára párolom a húst. Hozzáadom a kockára vágott krumplit, a 3 cm-esre darabolt zöldbabot. A lisztet a tejfellel simára keverem, a forró levesből apránként a hozzáadok és simára keverem (hőkiegyenlítést végzek).
A megtisztított és megmosott répákat és karalábét tetszőleges alakúra vágjuk,a kifejtett zöldborsót is megmossuk,fazékba tesszük a többi hozzávalóval (a petrezselyem kivételével),f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a húsgombócokat készítjük el. A darált húshoz adjuk a két evőkanál zabpelyhet, adunk hozzá apróra vágott metélőhagymát, petrezselymet,lestyánt(most szárított volt),kurkumát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMargarint megolvassza. beleteszi a megmosott zöldséget Átpirítja Só, bors (fehér), 2 kanál lisztel éppen átpirítja kevergetés mellett. Felönti hidegvízzel, kavargatás mellett...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: KönnyűA répákat megpucoljuk, és felkarikázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk. A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, majd megszórjuk pirosp...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes