1 fej apróra vágott vöröshagyma
4 evőkanál szűz olívaolaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 felkockázott sárgarépa
1 felkockázott paszternák
1 felkockázott fehérrépa
1 felkockázott kis zellergumó
1,2 l víz vagy zöldségleves
só, bors
3 dkg pirított tökmag
3 dkg pirított napraforgómag
2 dkg pirított szezámmag (a natúr magokat sütőben 3-4 perc alatt megpiríthatjuk)
A vöröshagymát megfuttatjuk az olajon, majd amikor már szép sárga, hozzáadjuk a fokhagymát és a felkockázott zöldséget. Folyamatosan kevergetve kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a folyadékkal. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, kislángon puhára főzzük. Ha elkészült, kicsit hagyjuk hűlni, majd leturmixoljuk. A pirított magokat kis tálban kínáljuk mellé, hogy a gyerek maga szórhassa a tetejére.
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk. A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és az olajon megfutta...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesElőször is kockázz fel apróra fél fej vöröshagymát (ezzel a legfinomabb, de persze lehet másmilyen hagyma is). Egy fazékba önts körülbelül két-három evőkanálnyi olívaolajat, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olajon a hagymát megdinszteljük. Félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük 2 dl vízzel, és elkezdjük főzni. Közben a burgonyát megpucoljuk, egyforma méretűre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. 2. A hagymát apróra vágom. 3. Az a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz