50 dkg savanyú káposzta
15 dkg kolozsvári szalonna,
2 evőkanálolaj + 1 kanál a rántáshoz
1 db közepes hagyma,
10 dkg füstölt kolbász
20 dkg valamilyen füstölt hús /csülök, tarja,oldalas/
5 dkg rizs
1-1,5 evőkanál liszt
1 evőkanál őrölt pirospaprika
só, bors, majoranna, kakukkfű, babérlevél
néhány gerezd fokhagyma
2-3 liter víz /ki milyen sűrűn szereti/
esetleg tejföl
A hosszú szálú káposztát rövidebbre aprítjuk, a hagymát összevágjuk, a szalonnát csíkokra vágjuk. A szalonnát picit megpirítjuk, hozzáadjuk a 2 evőkanál olajat, a hagymát és tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott káposztát és a füstölt húst. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fűszereket, majd egy kis vízzel felöntve főzni kezdjük. Ha már puhul a hús és a káposzta, hozzáadjuk a rizst és a felkarikázott kolbászt, vízzel felöntve tovább főzzük. Közben elkészítjük a rántást. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, tehetünk még hozzá pirospaprikát és hideg vízzel elkeverve berántjuk vele a levest
Tálalásnál tejfölt kínálhatunk hozzá!
Rántás helyett tejföllel is behabarható, ebben az esetben már nem kell tejfölt kínálni hozzá!
1. Egy lábasban párold meg az apróra vágott vöröshagymát kevés vízen, amíg üveges lesz, majd add hozzá a fokhagymát, és párold további 1-2 percig. 2. Add hozzá az édesburgonyát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. Egy fazékban feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a krumpli. Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és beledobjuk a l...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűZsiradékot forrósítok, majd 1/2 mokkáskanál köménymagot kipattogtatok rajta félreveszem a tűzről és hozzáadok egy jó nagy fej apróra vágott hagymát 2-3 gerezd fokhagymát és megpáro...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 kanál zsíron 1 kis fej apróra vágott hagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a felvágott krumplit, répát, petrezselymet, paprikát, paradicsomot, majd teszünk rá 2 teáskanál pirosp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű