Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

korhelyleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg savanyú káposzta
15 dkg kolozsvári szalonna,
2 evőkanálolaj + 1 kanál a rántáshoz
1 db közepes hagyma,
10 dkg füstölt kolbász
20 dkg valamilyen füstölt hús /csülök, tarja,oldalas/
5 dkg rizs
1-1,5 evőkanál liszt
1 evőkanál őrölt pirospaprika
só, bors, majoranna, kakukkfű, babérlevél
néhány gerezd fokhagyma
2-3 liter víz /ki milyen sűrűn szereti/
esetleg tejföl

Elkészítés:


A hosszú szálú káposztát rövidebbre aprítjuk, a hagymát összevágjuk, a szalonnát csíkokra vágjuk. A szalonnát picit megpirítjuk, hozzáadjuk a 2 evőkanál olajat, a hagymát és tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott káposztát és a füstölt húst. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fűszereket, majd egy kis vízzel felöntve főzni kezdjük. Ha már puhul a hús és a káposzta, hozzáadjuk a rizst és a felkarikázott kolbászt, vízzel felöntve tovább főzzük. Közben elkészítjük a rántást. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, tehetünk még hozzá pirospaprikát és hideg vízzel elkeverve berántjuk vele a levest
Tálalásnál tejfölt kínálhatunk hozzá!
Rántás helyett tejföllel is behabarható, ebben az esetben már nem kell tejfölt kínálni hozzá!

korhelyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Tárkonyos csirkeragu
Tárkonyos csirkeragu

Elkészítés Egy serpenyőben az olívaolajat és a vajat felhevítjük. A zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Ha a hagyma megpirult, akkor hozzátesszük a kockára vágott c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar TEJFÖLÖS KRUMPLI LEVES
TEJFÖLÖS KRUMPLI LEVES

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar medvehagyma krémleves
medvehagyma krémleves

A medvehagyma vastagabb szárát eltávolítom, megmosom és apróra vágom. Egy maréknyit félreteszek. A hagymát megpucolom, apró kockára vágom és az olajjal kicsit megfuttatom. Hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Harira – hagyományos marokkói ünnepi leves
Harira – hagyományos marokkói ünnepi leves

A vajon üvegesre pirítjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a kis kockákra vágott zellert, az aprított petrezselymet, koriandert, a kurkumát, fahéjat, gyömbért. Rádobjuk a kockákra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk