Családireceptkönyv.hu

Húsleves


Írta:

Elk. idő: 2-4 óra
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1000 g sertéscsont,
150 g sárgarépa,
150 g zöldség,
150 g karalábé,
100 g zellergumó,
egy fej vöröshagyma,
20 szem egész fekete bors,
só,
zöldség zöld,
150 g levestészta,
4000 ml hideg víz.

Elkészítés:


A húst megmossuk, feldaraboljuk kezelhető méretre, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felfőtt, gondosan lehabozzuk, majd beletesszük a vöröshagymát, fekete borsot, sót. Lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. Ha fiatal állat húsát főzzük, akkor a hús félfőt állapotában belerakjuk a leves zöldségeket. Ha nem ismerjük az állat "múltját", figyeljünk, hogy ha hamarabb főne meg a zöldség a húsnál óvatosan szedjük azt ki. Legvégén tesszük bele a zöldség levelet, majd ha szükséges után fűszerezzük. . Ha elkészült a levesünk, kiszedjük a nagyobb hús, illetve zöldség darabokat, majd pihentetjük a levest 10 percig, ezután óvatosan apró lyukú szűrőn leszűrjük.
Tálalás előtt kiveszünk 3-4 merőkanál levest egy kisebb edénybe, picit sózunk rajta majd felforraljuk, és ebben főzzük meg a betét tésztánkat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mindig hideg vízbe tegyük fel a húst főni, így jól kioldódnak belőle az ízek, mert a rostok nyitottak maradnak. Ha a hús zamata fontosabb, forrásban lévő vízbe tesszük, ami a rostokat hirtelen összekapja, és a húsban marad az ízek java. . Ha felforrt gondosan, akár többször habozzuk le a levet!! A húsleves soha nem főhet nagy lángon. Csak lassan, gyöngyöző főzéssel, különben zavaros lesz a levesünk. Lehetőség szerint minél kevesebbet kavarjuk a levest.
Gyakorlatilag bármilyen húsból lehet húslevest főzni, a lényeg hogy ne legyen túl zsíros, viszont lehetőleg legyen csontos.

Húsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Bableves magyarosan
Bableves magyarosan

A szalonnát kevés olajon sütni kezdjük, majd mikor kiengedi a zsírját, akkor beletesszük az apróra vágott hagymát, dinszteljük, majd belerakjuk a felkarikázott kolbászt, a csípős k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú krumplileves
Savanyú krumplileves

A füstölt bordaporcot babérlevéllel, kb.1 ek vegetával majdnem teljesen puhára főzzük. Beletesszük az apróra darabolt krumplit, kevés sót. Ha megfőtt a krumpli is akkor egy részé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Céklakrémleves petrezselyemkrémmel
Céklakrémleves petrezselyemkrémmel

Egy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkock...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk