3 szál sárgarépa
2 szál zöldség
1/2 db zeller gumó
1 db burgonya
1 ek olaj
1 csokor petrezselyemzöld
só
bors
1/2 db tv paprika
1 db paradicsom
1 db tojás
3 ek búzadara
1 késhegynyi szódabikarbóna.
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát, a zöldséget, zeller gumót és a burgonyát kockára vágjuk. Az olajat felmelegítjük, és rádobjuk a zöldségeket és megpároljuk, majd meghintjük az apróra aprított petrezselyemzölddel. Elkeverjük, majd felöntjük kb 2 l vízzel. Sóval és borssal ízesítjük, beletesszük a paprikát és a paradicsomot és lassú tűzön főzzük.
Amíg fő a levesünk elkészítjük a grízgaluskát. A tojáshoz hozzáadjuk a búzadarát a szódabikarbónát és összekeverjük, közepesen lágy tésztát kell kapnunk. A galuskát a forrásban lévő levesbe kávés kanállal beleszaggatjuk. Akkor lesz kész ha feljön a leves tetejére és legalább duplájára nőtt.
Jó étvágyat kívánok.
A karajcsontokat vízben feltesszük főni nagy lángon, felforraljuk, és 1-2 percig zubogva forrni hagyjuk. Ezt az első levet leöntjük róla, kicsit átmossuk a húst, hogy a ma...
Elkészítési idő:A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, és lepirítjuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és ezt is a zöldségekhe...
Elkészítési idő:1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát. 2. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe fel...
Elkészítési idő:A hagymát apró kockára vágjuk, egészben hozzáadjuk a fokhagymát és azt is pirítjuk. a paradicsomot kockára vágjuk, a magját kiszedjük és a hagymára öntjük. A levét kicsit elfőzzük,...
Elkészítési idő: