Tészta:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 dl olaj
Töltelék:
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
Tetejére:
1 tojás
20 dkg sajt
köménymag
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.
Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
tej =>gyúr hogy könnyen nyújtható legyen .. 1 órát keleszt, nyújt szaggat ,süt ...!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sót, sütőport, majd a vajjal/margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat) előmelegítjük. A töltelékhez a paprikákat és a cukkinit beletesszük egy tepsibe, meglocsoljuk az olajjal, és összeforgatjuk vele. R...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes