Családireceptkönyv.hu

Vajdasági sós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 dl olaj

Töltelék:
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt

Tetejére:
1 tojás
20 dkg sajt
köménymag

Elkészítés:


Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.

Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.

Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.

Vajdasági sós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos pogácsa (2)
Sajtos pogácsa (2)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pogàcsa
Túrós pogàcsa

A lisztet tálba szitálom hozzáadom a ,margarint ,túrót ,sót jól összegyúrjuk.Lisztezett deszkára rakom nyújtom,tojással megkenem szagatom sajttal szórom a tetejét. 180 fokon sütöm

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogós sajtos rúd (a legjobb)
Ropogós sajtos rúd (a legjobb)

Az összegyúrt tésztát legalább 1 éjszakára a hűtőben pihentetjük (ha tudjuk, ha nem, az sem baj) Vékonyra kinyújtani, vízzel megkenni, majd mehet rá a reszelt sajt (gouda kevésbé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos pogácsa - Dudutól
Sajtos pogácsa - Dudutól

1. A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverjük az élesztőt, összegyúrunk mindent, és egy éjszakát, de legalább 4 órát hűtőben pihentetjük. 2. Reggel átgyúrjuk, vagy hajtogatjuk, sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk