Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vajdasági sós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 dl olaj

Töltelék:
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt

Tetejére:
1 tojás
20 dkg sajt
köménymag

Elkészítés:


Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.

Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.

Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.

Vajdasági sós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Sajtos roló
Sajtos roló

.. A töltelék : 3 tojás sárgáját, 3 evk lisztel és 1 doboz natúr joghurttal elkezdek főzni, amikor puding sűrűségű akkor, 1 evk mustárt, sót és borsot, és 15 dkg reszelt sajtot bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sonkás napraforgó
Sonkás napraforgó

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és letakarva kb. 30-40percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: 1 evökanál vajat megforrósítunk, belekeverjük a lisztet, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Regina
Sörkifli
Sörkifli

A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a sót és cukrot, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. Összegyúrjuk és 4 cipót készítünk belőle, 1 órát pihentetjük.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos rúd(kipróbált,friss,finom)
Sajtos rúd(kipróbált,friss,finom)

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, bele morzsoljuk a margarint, majd alaposan összegyúrjuk a sajttal és a tejföllel. / a sajtból kb.3 dkg-ot kihagyhatunk a teteje beszórá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk