220 g csokis keksz
só ízlés szerint
100 g olvasztott vaj
180 g étcsokoládé (+ 1 ek. olvasztva a kekszes alaphoz)
20 ml rum
3.5 dl habtejszín
1 ek porcukor
500 g cseresznye (vagy megg
Egy aprítógépbe szórjuk a kekszet és egy kevés sót. Ledaráljuk, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat, elkeverjük, majd jöhet az 1 evőkanál olvasztott csoki, majd ismét jól elkeverjük.
A tortaformát enyhén kikenjük vajjal, majd beleszórjuk a darált kekszes keveréket, és egy pohár vagy tálka segítségével jól lenyomkodjuk. Fagyasztóban pihentetjük 1 óráig.
A krémhez vízgőz felett csokit olvasztunk, fél deci tejszín társaságában, sűrű kavarás mellett. Hozzáadjuk a rumot, elkeverjük, majd lehűtjük.
Egy másik tálban a fennmaradó tejszínt egy kevés porcukorral kemény habbá verjük, majd ha kihűlt a csokis keverék, óvatosan belelapátoljuk a felvert tejszínhab háromnegyedét, és óvatosan elkeverjük.
A lehűlt kekszes alapot kibéleljük a magozott cseresznyével (vagy meggyel), majd ráöntjük a krémet, és elegyengetjük. Hűtőben pihentetjük legalább 4 óráig.
A fennmaradó tejszínhabbal és néhány cseresznyével díszítjük.
tepsi mérete: 23 cm
Kemény tésztát gyúrunk. Zsírozott tepsibe tesszük. 1-2 órát pihentetni hagyjuk.ű A tölteléket összekeverjük, először a tojássárgáját a porcukorral simára keverjük, majd hozzáa...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA vizet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a margarint és a kakaóport. Kevergetve felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. A lisztet a fruktózzal és a szódabikarbónával összeforgat...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgájákat egy tálba tesszük. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, amikor feloldódott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez. Nem kell fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében összekeverjük. Mindig jól elkeverjük, amikor az új hozzávalót adjuk hozzá. Bízzuk a gyerekekre, legfeljebb ha nem végeznek túl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű