Krém
50 dkg
25 dkg vénusz kocka
1 cs. vaniliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg cukor
Tetejére
6dl habtejszin
3 kis csomag habfixáló
piskótához
6 tojás
20 dkg schar mix c
18 dkg cukor
2kk. sütőpor
1cs. vaniliás cukor
2 ek. kakaópor
4ek. víz
Piskóta
A tojásfehérjét 2 ek. vízzel félkemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukor felét és kemény habbá verjük.A tojássárgáját a vaniliás cukorral és a maradék cukorral kikeverjük.Közben hozzáadunk 2ek. vízet,azzal is habosra keverjük,végűl a kakaóport beleszitáljuk.A fehérjét és a sütőporos lisztett két részletben a sárgájához keverjük.Sütőpapiros tepsibe 180 fokon 0 perc alatt készre sütjük
A pudingport a tejjel és 10 dkg cukorral sűrűre főzzük,kihűtjük.
A margarint 10 dkg cukorral és a gesztenyével kikeverjük,és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A piskótára kenjük a krémet,rá a tejszínhabot.Hűtőbe tesszük.
A Ramát a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 2 tojássárgát, a lisztet, a darált diót és a kakaót. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük és azt is a masszához adjuk. Óvatosa...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA pudingport a cukorral, a kakaóporral és a tejjel megfőzöm, majd kihűtöm. Amikor kihűlt hozzáverem a sütőporos lisztet, a tojást, a reszelt narancs héjat és a levét, majd a res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint / vajat, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót, a citromlevét és héját, a tejfölt , a gyümölcs darabokat, majd a lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát. Jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű