menu

Családireceptkönyv.hu

Diós linzer vagy preckedli


Írta:

Elk. idő: 1 óra +30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
10 dkg sertés zsír
15 dkg margarin
1 cs vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
1 cs sütőpor
2 db tojás
reszelt citromhéj
dió + kristálycukor keveréke a tetejére

Elkészítés:


A lisztet egy tálba tenni, hozzáadni a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsolni.
Ezután beleszórni a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszelni a citromhéjat, beleütni egy egész tojást, és egy tojássárgáját, majd addig gyúrni, hogy a tészta összeálljon. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény, akkor jó ha már nem ragad a tál falához és a kezünkhöz sem.(ha szükséges egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon, de én nem tettem)
Egy órára a hűtőbe tenni pihentetni, majd ujjnyi vastagra kinyújtani és ízlés szerinti formával kiszaggatni.

A diót apróra darabolni és kristálycukorral összekeverni.
A kiszaggatott linzerek tetejét felvert tojásfehérjével lekenni, majd a cukros-dióba belefordítani. Ezután a diós felével felfelé egy tepsibe egymásmellé helyezni.(nem kell sem bezsírozni, sem pedig sütőpapírt tenni)

Előmelegített sütőben közepes lángon, szép világos színűre sütni.(kb.15-20 perc)
A sütőből kivéve kihűteni, majd a tetejét porcukorral jól megszórni.

Száraz helyen tárolva több hétig is eláll, sőt egyre finomabb, omlósabb lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


a nagymamámtól, és az anyukámtól tanultam, és azóta is előszeretettel sütöm. Igaz én már csak ünnepek alkalmával, náluk viszont szinte állandóan volt egy dobozkával a kamra polcán. A tésztájába mindig kerül sertés zsír, mert attól még sokkal omlósabb lesz. Volt hogy csak margarinnal sütöttem meg, de az nem volt olyan finom. Persze azért aki óckodik a zsírtól, nyugodtan el is hagyhatja. Érdemes belőle nagyobb adagot sütni, mert bizony nagyon gyorsan elfogy. Tehát aki szeretné, hogy az ünnepekkor, ne az üres dobozzal találja szembe magát, az jól dugja el, vagy őrizze hét lakat alatt.

Diós linzer vagy preckedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Gluténmentes csokis tészta
Gluténmentes csokis tészta

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Diós linzer
Diós linzer

Jól összedolgozzuk, két cipót készítünk és hideg helyen 0,5 óráig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk és az egyik lapot félig megsütjük, utána helyezzük rá a tölteléket. Tetejére t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Epres - Habos/Spumos
Epres - Habos/Spumos

1. A réteslapokból kivágtam 5 db 20*30 as téglalapot, egymásra tettem és a maradékokkal együtt egy tepsiben 2-3 perc alatt megsütöttem (világos barna legyen). 2. Az eperszörp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Monamari
Isler
Isler

Egy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk