40 dkg csirkemell filé
2 ek kukoricacsíra olaj
2 gerezd fokhagyma
5 dkg lm vaj
2 ek barna rizsliszt
2 dl lm tej
10 dkg lm reszelt sajt
5 ek lm görög joghurt
25 dkg gm száraztészta
2 ek aprított petrezselyemzöld
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
A tésztát a csomagoláson található útmutató szerint, enyhén sós, lobogó vízben kifőzöm.
A csirkemellet a felhevített zsiradékon aranybarnára sütöm, sütés közben mindkét oldalát sózom, borsozom majd ha elkészült kiszedem és félre teszem. A visszamaradt zsiradékhoz hozzá adom a vajat, hagyom felolvadni, majd beledobom a reszelt fokhagymát és megpirítom, de csak óvatosan, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz az étel.
Ha a fokhagyma megpirult, megszórom a rizsliszttel, elkeverem és folyamatos keverés mellett már öntöm is bele a tejet és csomómentesre keverem. Ha ezzel megvagyok, hozzá adom a reszelt sajtot, ezzel is alaposan elkeverem és ha a sajt felolvad mehet bele a joghurt. Csomó mentesre keverem, majd hozzá adom a kifőtt tésztát, átkeverem.
Ha összeforraltam a tésztát a szaftal, rádobom a felkockázott, előzőleg megsütött csirkemellet, megszórom a felaprított petrezselyemzölddel és forrón tálalom.
A borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk, akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson található útmutató szerint, enyhén sós, lobogó vízben kifőzöm. A csirkemellet a felhevített zsiradékon aranybarnára sütöm, sütés közben mindkét oldalát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű