1 csomag Schnitzer gm bagett
4 tojás
3 ek tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 darabka póréhagyma
10 dkg bacon
2 ek aprított petrezselyemzöld
15 dkg reszelt sajt
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
A tojásokat a tejföllel, a fokhagymával, sóval, borssal felverem. A bagettet felszeletelem. Egy tűzálló tálat kivajazok.
A bagett szeleteket megforgatom a tojásos masszába és a jénai aljára sorakoztatom és meglocsolom még egy-két kanál masszával, megszórom a kockára vágott hagyma-, a bacon-, aprított petrezselyemzöld és a reszelt sajt felével, majd megint egy sor tojásba forgatott bagett jön és az alapanyagok másik fele.
A bacont érdemes a sajt tetejére szórni, hogy finom ropogósra piruljon.
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 15 perc alatt készre sütöm.
A palacsinta tésztát kikeverem, sűrű legyen, beleteszem az 1 cm-es darabokra karikázott virsli. Jól összekeverem, egy evőkanálnyi palacsintatésztát, amiben van egy virslidarab is,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott kígyóuborkát csíkhámozóval (vagy éles késsel) kidíszítjük, majd 24 szeletet vágunk belőle. A megtisztított főtt tojásokat szeletekre vágjuk, majd 1-1 szeletet az ub...
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: Könnyű1. A gombákat megmossuk és leszárazzuk. Egy kiskanállal kicsit kikaparjuk a belsejüket, hogy több töltelék beleférjen, a külsejüket megkenjük kevés olívaolajjal és egy sütőlemezre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jól megtisztított héjú burgonyát héjában megfőzzük. Hagyjuk hűlni, majd héját lehúzzuk, krumplinyomón áttörjük. Ennek híján villával is összetörhetjük, de akkor végezzünk alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű