1 csomag Schnitzer gm bagett
4 tojás
3 ek tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 darabka póréhagyma
10 dkg bacon
2 ek aprított petrezselyemzöld
15 dkg reszelt sajt
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
A tojásokat a tejföllel, a fokhagymával, sóval, borssal felverem. A bagettet felszeletelem. Egy tűzálló tálat kivajazok.
A bagett szeleteket megforgatom a tojásos masszába és a jénai aljára sorakoztatom és meglocsolom még egy-két kanál masszával, megszórom a kockára vágott hagyma-, a bacon-, aprított petrezselyemzöld és a reszelt sajt felével, majd megint egy sor tojásba forgatott bagett jön és az alapanyagok másik fele.
A bacont érdemes a sajt tetejére szórni, hogy finom ropogósra piruljon.
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 15 perc alatt készre sütöm.
A medvehagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a 2 tojást, és botmixerrel pépesítjük. Hozzáöntjük a tejet, olajat, lisztet, sót, és a szódabikarbonát. Folyamatos keverés közben az ásván...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 db szép nagy paradicsom közepébe töltünk: 30 dkg darált sertéshúst, 10dkg rizst, pertr. zöldet, 1 tojást sót borst, összekeverünk. Tűzálló tálban leöntjük 2 dl tejfellel és sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA spenótot megpucoljuk, megmossuk, sós vízben megfőzzük, és botmixerrel pürésítjük. A palacsintatészta hozzávalóit kikeverjük, és a szokásos módon kisütjük a palacsintákat. A fet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerjük fel kézi mixerrel a tojásfehérjét kemény habbá, adjuk hozzá a reszelt sajtot és fűszerezzük.Vizes kézzel formázzunk kisebb golyókat belőle, majd a golyókat forgassuk a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű