menu

Családireceptkönyv.hu

Sütőporos lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 tk só
1,5 tk pizza fűszerkeverék (elhagyható)
3 ek olívaolaj
2 ek kefir
1,5-2 dl víz

Elkészítés:


A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet és összeállítjuk a tésztánkat. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól kezelhető legyen a tészta, de ne ragadjon.

Kis darabokat vágunk belőle (mi 8 részre osztottuk), amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel, de rátok van bízva) lisztezett felületen. Ne nyújtsuk nagyon vékonyra, mert akkor sütés után megkeményedik. Kb 2-3 mm vastag legen a kinyújtott tészta.

6-7 dl olajat felforrósítunk, majd alatta a lángot visszább vesszük. Beleteszünk egy lángost és 3-4 alkalommal megforgatva szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatjuk a lángosokról az olajat.

Sütőporos lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar LÁNGOSKA
LÁNGOSKA

A két egész tojást kevés sóval felverem, majd hozzáteszem a kefirt, az apróra vágott párizsit és a liszttel galuska sűrűségű tésztává keverem. Palacsintasütőbe kevés olajat öntök,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Krumplis pogi
Krumplis pogi

Liszthez hozzáadjuk az anyagokat, az élesztőt csak elmorzsoljuk,majd összedolgozzuk. Egy kellemes, selymes tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk és éjszakára a hűtőbe tesszük,majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  grissini
grissini

A tésztához valókat nemes egyszerűséggel összegyúrom, kicsit hagyom pihenni. Egy sütőlemezt kiolajozok, a sütőt előmelegítem 190 fokra. A tésztát lisztezett felületen kb fél-1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Sajtos rúd
Sajtos rúd

A hozzávalókat összegyúrjuk és nagyon FONTOS, hogy egy éjszakára hűtőben pihentessük! Másnap kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tojássárgával, megszórjuk a reszelt sajttal és /vagy s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk