40 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 tk só
1,5 tk pizza fűszerkeverék (elhagyható)
3 ek olívaolaj
2 ek kefir
1,5-2 dl víz
A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet és összeállítjuk a tésztánkat. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól kezelhető legyen a tészta, de ne ragadjon.
Kis darabokat vágunk belőle (mi 8 részre osztottuk), amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel, de rátok van bízva) lisztezett felületen. Ne nyújtsuk nagyon vékonyra, mert akkor sütés után megkeményedik. Kb 2-3 mm vastag legen a kinyújtott tészta.
6-7 dl olajat felforrósítunk, majd alatta a lángot visszább vesszük. Beleteszünk egy lángost és 3-4 alkalommal megforgatva szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatjuk a lángosokról az olajat.
A két egész tojást kevés sóval felverem, majd hozzáteszem a kefirt, az apróra vágott párizsit és a liszttel galuska sűrűségű tésztává keverem. Palacsintasütőbe kevés olajat öntök,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLiszthez hozzáadjuk az anyagokat, az élesztőt csak elmorzsoljuk,majd összedolgozzuk. Egy kellemes, selymes tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk és éjszakára a hűtőbe tesszük,majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat nemes egyszerűséggel összegyúrom, kicsit hagyom pihenni. Egy sütőlemezt kiolajozok, a sütőt előmelegítem 190 fokra. A tésztát lisztezett felületen kb fél-1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és nagyon FONTOS, hogy egy éjszakára hűtőben pihentessük! Másnap kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tojássárgával, megszórjuk a reszelt sajttal és /vagy s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű