Családireceptkönyv.hu

Sütőporos lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 tk só
1,5 tk pizza fűszerkeverék (elhagyható)
3 ek olívaolaj
2 ek kefir
1,5-2 dl víz

Elkészítés:


A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet és összeállítjuk a tésztánkat. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól kezelhető legyen a tészta, de ne ragadjon.

Kis darabokat vágunk belőle (mi 8 részre osztottuk), amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel, de rátok van bízva) lisztezett felületen. Ne nyújtsuk nagyon vékonyra, mert akkor sütés után megkeményedik. Kb 2-3 mm vastag legen a kinyújtott tészta.

6-7 dl olajat felforrósítunk, majd alatta a lángot visszább vesszük. Beleteszünk egy lángost és 3-4 alkalommal megforgatva szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatjuk a lángosokról az olajat.

Sütőporos lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar juhtúrós pogácsa
juhtúrós pogácsa

Az elkészítése annyiból áll, hogy a reszelt sajt kivételével a többi hozzávalót összegyúrjuk és vizes kézzel gombócokat, aztán meg pogácsákat formázunk, megszórjuk a tetejét sajtta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Sonkás pogácsa
Pogácsa - Sonkás pogácsa

1. 30 dkg vajat, 44 dkg lisztet, 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál tejfölt, só és bors hozzáadásával, késsel tésztává dolgozunk össze. 2. Kés fokának vastagságára nyújtjuk. 60 dkg d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajtos kukac
Sajtos kukac

Őszes hozzávalókat dagasztó tálba rakom kivétel a tej,mert azt adagolva adom a tésztához amennyit felvesz.jól kidagasztom ,hagyom kelni. Majd szilikonos nyújtó lapon-sodróval kiny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Békebeli sós teasütemény
Békebeli sós teasütemény

A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Ne gyúrjuk túl sokáig, ha egynemű a tészta, akkor már jó! Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra (én egy nagyobb vágódeszká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk