Pite
230 gr liszt
140 gr vaj
90 gr porcukor
40 gr sárgája
citromhéj
víz, só
Sötütök
150 gr tojás
420 gr tök
120 gr tejszín
110 gr cukor
fahéj, gyömbér, szegfűszeg, só, szerecsendió
Szilva
1/2 lime leve + héja
240-300 gr cukor
1500 gr szilva
keményítő
fahéjjas cukorral megszórjuk
berácsozzuk vagy morzsázzuk a maradék tésztával
szilvás: lime levet és héjat a kr. cukorral jól kikeverjük.
175°C-on 45 percig sütjük
A tojásból és a felsorolt anyagokból a szokásos módon piskótát készítünk. Ha kihűlt ketté vágjuk, vékonyan megkenjük lekvárral és a túró krém felével.Erre tesszük a másik fél piskó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, majd összegyúrjuk a vajjal, a túróval, és a sóval.Vékonyra kinyújtjuk, és háromszög alakú darabokra vágjuk. Az egyes darabokat lekvárral megke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű