- 100 g Szafi Fitt süteményliszt
- 1 db L-es tojás
- csipet só
- 1 tk. citromlé
- fél tk. szódabikarbóna
- 60 g kókuszolaj
- 30 g aszalt vörös áfonya
- 10 szem borókabogyó
- 1 tk. őrölt szegfűszeg
- 50 ml víz
- 10 g mandulaliszt
Egyszerűen összedobható édes keksz, melyben az áfonya íze tökéletesen harmonizál a frissen tört borókabogyóval és szegfűszeggel.
Mennyei párosítás ez a két fűszer, nem érdemes kihagyni belőle.
A borókabogyót mozsárban alaposan megtörjük és ezzel együtt az összes hozzávalót kézzel összegyúrjuk.
Egy közepesen lágy masszát kapunk, ami éppen nem folyós, de még nem formázható.
Fél órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen, ezután vizes kézzel nagyobb diónyi darabokat golyókká formázunk, ellapítjuk és szilikonos sütőlappal bélelt tepsibe pakolgatjuk.
180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
A megadott mennyiségből 12 db lett.
Kihűtve a legfinomabb.
margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a négy tojás sárgáját és tovább keverjük. Hozzáadjuk a lisztet a sütőport, a kakaóport, és végül a tojás habbá vert fehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a “cukorral” habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. Három részre osztjuk és folpackba csomagolva 2 órát pihentetjük. Pihentetés után kicsomagoljuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű