- 65 g kókuszreszelék
- 40 g kókuszolaj
- 50 g Cocomas
- 10 g kókuszliszt
- 10 g vaníliás eritrit
- 40 g Szafi Fitt süteményliszt
- 10 g szeletelt mandula vagy 16 szem blansírozott mandula
- plusz kókuszreszelék a forgatáshoz
Az összes hozzávalót kimérjük, alaposan összegyúrjuk és kigombócozzuk.
Ha szeletelt mandulánk van csak kéznél, akkor azt is nyugodtan keverjük a masszába, nem baj, ha összetörik.
Ha blansírozottat használunk, azt a gombócok közepébe nyomkodjuk.
Kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nem kell hűtőben tárolni.
A megadott mennyiség 16 darabra elegendő.
A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel átmossuk. Jól lecsepegtetjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, villával kicsit...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: NehézEgy magas falú lábasban 10 dkg kristálycukrot karamellizálunk. A karamellizálásnál bátran, nem elég, hogy a cukor elolvad, és épp hogy csak egy kis színt kap, legyen sötét borostyá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. .A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal me...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz hozzávalókat (mák, liszt, cukor, csipet só, sütőpor) egy edényben összekeverem. Egy másik edényben a tojássárgákat keverem össze az olajjal, tejjel, reszelt almával. Apr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű