menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvalekváros krémes (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

a sárga lapokhoz:
30 dkg mandula
4 dkg kókuszliszt
2 tojás
2 evőkanál méz
2 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 csapott teáskanál szódabikarbóna

a lekváros réteghez:
25-30 dkg cukormentes szilvalekvár
1-4 evőkanál víz (attól függ, mennyire folyós a lekvár)

a krémhez:
35 dkg főzött tojássárgája rúd
5-8 dkg méz (xilit vagy nyírfacukor vagy eritritol)
1-2 vaníliarúd kikapart magjai
1/2 dl víz vagy kókusztej

továbbá:
2 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé

Elkészítés:


A sárga lapokhoz a mandulát kávédarálóval finomra őröljük, majd összekeverjük a kókuszliszttel és a szódabikarbónával. A tojást, a mézet, a nyírfacukrot és a vaníliamagokat összekeverjük. Hozzáadjuk az kókuszos mandulát. Egynemű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A hűtőből kivéve ketté osztjuk a tésztát, majd egyenként két sütőpapír közé téve 25 x 25 centis téglalappá nyújtjuk. (én az egyik hátuljára rárajzoltam az alapot, ezt a sütőpapírt raktam nyújtás közben felülre, a közepére tettem a tésztát, így már könnyű volt méretre nyújtani. Nyújtás végén átfordítottam, ami addig az alsó sütőpapír volt az most fölülre került, lehúztam (nem dobtam el mert a következő laphoz is fel lehet használni) pizzavágóval szabályosra vágtam a tésztát, utána ollóval a papírt is, majd sütőpapírostól (alján marad a tésztának) betettem a formába.) A formában lévő tésztát megkenjük a lekvárral, amit előzőleg a vízzel közepes lángon folyósra melegítettünk. Rátesszük a másik lapot és 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt átsütjük. Kivesszük kihűtjük. Amíg hűl elkészítjük a vaníliás krémet, amihez az összes hozzávalót turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk. A lekváros tésztát félbe vágjuk. Az egyikre rákenjük a krém felét. Rátesszük a másik lapot, amire aztán a maradék krém kerül. A tetejét finomra őrölt csokoládéval szórjuk meg. A sütemény akkor a legfinomabb, ha fóliával letakarva egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük. Ezalatt a tészta magába szívja a lekvár és a krém nedvességét és puhává válik.

Trükkök, tippek, praktikák:


a krémhez:
5 dl ToTu tej
5 tojássárgája
1 dkg zselatin
10 dkg eritrit
vanília ízlés szerint
A krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, majd annyi időre amíg dermedni nem kezd hűtőszekrénybe tesszük.

Szilvalekváros krémes (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar GESZTENYETORTA CSOKIMOUSSE-SZAL
GESZTENYETORTA CSOKIMOUSSE-SZAL

Az alap elkészítése: A nyers, puha datolyát egy villával törd össze, a kakaóport add hozzá, majd mehet hozzá a mandula isEgyenletesen nyomkodd a masszát a tortaformába, és addig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Almás táska
Almás táska

A tésztához a túrót keverjük össze a cukrokkal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az olajat, végül pedig a sütőporral előzetesen összekevert lisztet. Gyúrjuk össze, takarjuk le egy kon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás pite
Almás pite

A lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval, a sütőporral, majd elmorzsoljuk a zsírral. Amikor már jó morzsalékos, simára gyúrjuk a tojással és a tejföllel. A tésztát fóliába c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Macaron levendulás citromkrémmel (Limara)
Macaron levendulás citromkrémmel (Limara)

♥ MACARON Előző nap a kimaradt tojásfehérjéket a konyhapulton hagytam. A mandulát és a porcukrot kávédarálón porrá őröltem. A pihentetett tojásfehérjét és a kristálycukrot addi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk