20 dkg Yungas nyújtható sós lisztkeverék
5 dkg folyékony kókuszolaj
10 dkg töpörtyűkrém
5 dkg víz
törött bors
só
A keksz valamennyi hozzávalóját összekeverjük. Két sütőpapír közé téve a masszát 35 x 40 centis téglalappá nyújtjuk. A felső papírt eltávolítjuk. A másik sütőpapíron tetszőleges alakúra vágjuk a kekszeket (pizzavágóval vagy éles késsel), majd a papírral együtt sütőpapíros lemezre húzzuk (a tésztadarabokat nem kell szétszedni vagy széjjelebb csúsztatni egymástól). 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, végül a vágások mentén széttördeljük a kekszeket.
Az élesztőt keverjük el a langyos porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet, és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Liszt elmorzsolása a zsiradékkal 2. Alapanyagok összedagasztása 3. Tészta érés: 30 perc 4. Tészta nyújtása, rácsozás, szaggatás, lemezre rakás, tojásozás 5. Kelesztés: 50-70...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat összegyúrjuk a héjában főtt, passzírozott burgonyával. 2. Háromszor nyújtjuk, hajtogatjuk. 3. 30 percig hidegen hagyjuk pihenni. 4. Kisujjnyira kinyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz