300 (+25 g) DiaWellness sütőliszt
200 g vaj vagy margarin
100 g nyírfacukor por
1 csipet só
1 kk vaníliavelő
25 g keserű kakaó
1 közepes tojás
egy kevés liszt a szóráshoz
A 30 dkg lisztet keverjük össze a sóval, a vaníliával és a nyírfacukor porral. Morzsoljuk el a vajjal (forgókéses robotgépben könnyebb). Gyors mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojást. Ha ez megvan, felezzük el a tésztát. Az egyik felébe gyúrjuk bele a kakaót, a másikba -ha szükséges- a maradék lisztet. Fóliába csomagolva hűvös helyen pihentessük legalább egy órát. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra és szaggassuk ki a korongokat.(Aki sütipecsétet szeretne bevetni, a szaggatás előtt tegye). Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, míg illatozni nem kezd vagy amíg egy leheletnyi színt nem kap az alja. Ez olyan 8-10 perc.
Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesz-tőt, a cukrot, a tojást, a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége előtt hozzáadjuk a porcukrot. Utána hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, kakaóport, sütőport és utoljára az olajat. Mindent szép...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítés: A tojást a zsírral, a mézzel, a tejjel és a cukorral egy jénai tálban, vízgőzön, állandóan kevergetve 10 percig melegítjük. Hozzáöntjük a sütőporral elkevert liszthez,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű