12,5 dkg vaj vagy margarin
7,5 dkg nyírfacukor por
1 kk vanília velő (vagy fél vaníliarúd kikapart magjai)
25 dkg DiaWellness sütőliszt+ a nyújtáshoz
1 tojás sárgája
1 csipet só
1 kk sütőpor
5 dkg cukormentes étcsoki
pici étolaj.
(+kb 4 ek hideg víz)
A szobahőmérsékletű vajat/margarint habosítsuk ki a nyírfacukor porral. Keverjük bele a sót, a vaníliát, a tojás sárgáját, és dolgozzuk bele a lisztet. Ha nem áll össze, adjunk hozzá annyi hideg vizet. ( A CH csökkentett liszt miatt nekem kellett bele 4 evőkanálnyi). Formázzunk belőle cipót és fóliába csomagolva hideg helyen pihentessük legalább 30 percig, vagy akár egész éjszaka. Lisztezett deszkán nyújtsuk kb fél centi vastagra és pogácsa szaggatóval gyártsunk belőle kis köröket, a közepét szúrjuk ki egy kisebb kiszúróval. A maradék tésztát gyúrjuk össze, ismét nyújtsuk és szaggassuk, míg a tészta el nem fogy. Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg kis színt kap. (10-15 perc). Ha kihűltek, vízgőz fölött olvasszuk fel a csokit egy löttyintésnyi olajjal, és mártsuk bele a kekszek alját
Elsőnek a tésztát szoktam elkészíteni : A tojásokat egyben habbá verem az édesítővel .Majd ha elég kemény már , fakanállal szépen óvatosan beleforgatom a liszteket ,hogy a hab ne t...
Elkészítési idő:Az élesztőt, a vajat, a tejet, a tojást és a porcukrot összedolgozom, ehhez a "kovászhoz" dolgozom hozzá a robotgép tésztadagasztó karjával az előre meglangyosított lisztet. Lágy...
Elkészítési idő: 1,5 óra